Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Egy kis teljesítményű erősítőr...

Egy kis teljesítményű erősítőre rálehet kötni két 50 wattos hangszórót?

Figyelt kérdés

Ez az erősítő(úgy hogy levenném a hangszórókat róla) [link]

És ez a hangszóró : [link]

2013. jún. 30. 11:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Sokan azt mondják, hogy nem szabad nagyobb erősítőre rákötni egy hangszórót, ez valójában pont fordítva lenne helyes"

Igazság szerint teljesen mindegy lenne, ha nem ficeregne a felhasználó ujja a hangerőszabályzón akkor is, amikor már hallhatóan torz a jel. Úgy általában amíg nem szól torzan a hangszóró nem szokott gond lenni. De egy jobb erősítő gondolkodik a felhasználó helyett, és van benne túlvezérlés, túlmelegedés, egyenfesz, rövidzárvédelem. Így gyakorlatilag bármit rá lehet kötni, sem az erősítőnek sem a hangszórónak nem lesz baja.

Az linkeltek közül az Oristert ha teheted messze kerüld el! Nehezen javítható, ráadásul a hűtése is igen alul méretezett, így erre biztos szükség lesz.

2013. jún. 30. 20:54
 12/18 A kérdező kommentje:
A pioneer az milyen választás lenne és ha majd később nagyobb hangszórót rakok rá akkor hány wattig mehetek el?
2013. jún. 30. 21:39
 13/18 anonim ***** válasza:
A pioneer nem tűnik rossznak, de nem ismerem a felépítését. Ha odafigyelsz, bármekkora hangszórót ráköthetsz. Az a lényeg, hogy soha ne hallgass torz jelet. Ha ezt betartod, nagy baj nem lehet.
2013. jún. 30. 22:27
 14/18 A kérdező kommentje:
Mi az a torz jel?
2013. júl. 1. 10:53
 15/18 A kérdező kommentje:
És rá tudom majd kötni tv-re,pc-re,dvd-re?
2013. júl. 1. 10:57
 16/18 anonim ***** válasza:

A torz jel az, amikor már nem szól szépen, tisztán, hanem recseg, zörög, surrog, minden baja van. Azért elég jól lehet hallani.

Technikailag 5 bemenete van, amit ki is tudsz használni, ráadásul sima RCA csatlakozós, tehát gond nélkül rá lehet kötni.

2013. júl. 1. 11:56
 17/18 anonim ***** válasza:

9es vagyok, 11esnek teljesen igaza van. Jó azért nem egy szobai 50 wattos hangfallal kell tesztelni egy 2 kilowattos PA végfok clip ledjét, de szobába szánt erősítők közül valóban bármelyik megfelel.

Ahogy írták, ne hajtsd torzításba.

Bár ez is érdekes dolog, mert nem mindig megállapítható egy laikus számára, hogy miért torzít a rendszer. Azért, mert a hangszóró elérte a max. kitérését, a max. kitérést a villamos túlterhelésnek, vagy a nagyon gyenge csillapításnak köszönhetjük-e, vagy az erősítő tápfesz fölé van vezérelve (torz jelet ad a hangfalnak), vagy maga az erősítő van túlvezérelve a telefonról, pcről, dvd játékosról, stb...

2013. júl. 1. 16:01
 18/18 anonim ***** válasza:

Kedves 17-es

Jó dolog találkozni olyannak, aki nem azt szajkózza, hogy 30-50%-al legyen nagyobb a hangfal, vagy minden atomjaira ég :).

Igazad van, hogy sok dolog okozhat torzulást, de megegyezhetünk, hogy elég annyi, ha a felhasználó tudja, hogy na itt gond van, nem szabad így használni.

Van nekem egy barátom, akinek egy időben kb hetente javítottam az erősítőjét. Csak egy hangszóró DC védelem volt benne, Nem bírt megállni, szörnyű hangon bőgött már az erősítő, de tekerte fel a hangerőt mindenhol ahol érte. Pc-n előerősítést rádobott, lejátszó programban is. ilyen szemszögből egy állat volt. Aztán két hónap után meguntam, tettem bele hővédelmet, clip ledet, ami egyúttal 20mp folyamatos világítás esetén lekapcsolja a hangfalakat. Azóta nem kellett hozzányúlnom. Persze ezt intő példaként írom ide, egyáltalán nem követendő.

2013. júl. 1. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!