Az igényeimnek megfelelően milyen TABLET-ot ajánlanátok?
Nézegettem pár Tabletot, és sokan írták, hogy nagyon sok Tabletnál nem működnek rendesen az office cuccok és a menüt is nehezen kezelik.
Nekem az lenne a legfontosabb, hogy rendesen működjön rajta (minimum) a 2007-es Word Office, lehessen rendesen zenét hallgatni, internetezni és a menü se legyen bonyolult. A legjobb, ha magyar nyelvű lenne. Az sem ártana, ha lenne rajta hátlapi kamera. Árban nagyon maximum 30-35 ezret vagyok érte kiadni.
Az igazság, hogy nem értek hozzájuk, elég gyorsan jött az az ötlet, hogy szeretnék egy Tabletet....szóval tényleg nulla tudásom van róluk. Kinek mi jött be? Ki tud olyat, ami árban is és az igényemnek is megfelel? Előre is köszönöm a válaszokat. :)
Fontold meg, hogy tényleg tabletet akarsz-e MS office dolgokhoz. Szerintem sokkal jobban járnál egy használt netbookkal.
A pénz, amit rászánsz szerintem nem lenne elég egy új vagy használt de jó állapotú Windows alapú tabletre. Engedd meg, hogy megjegyezzem, hogy tableteknél nem igazán működik az, hogy 'csak úgy' lecserélem a rajta futó operációs rendszert (sajnos).
Egy Windows 8/Windows RT alapú tablet kb. ~400-500 USD. Arról hogy mit tudnak, mi van hozzájuk pl itt tudsz olvasni: [link]
Android alapú tabletet biztos kapsz ennyiért amennyit rászánnál, viszont azokra NINCS MS Office. Vannak alternatív irodai szoftverek viszont, a marketen (play.google.com) keress rájuk, nézd meg őket, és döntsd el, hogy tudnál-e velük dolgozni.
Árban talán jobban jársz a notebook-al. Ha otthonra kell, akkor bármilyen billentyűzetet/egeret csatlakoztathatsz tabletre, de ha hordoznád, akkor érdemes billentyűzetes tokot venni, az min. plusz 3 ezer forint. De akkor max. 10 colon nyomulsz, s nem tesz jót a szemnek, ha nagyon sokat gépelsz, mintha csak netbookon írnál, az sem túl jó dolog hosszútávon. Ellehet vele prüntyögni, ezt is tabletről írom, de regényeket nem írnék rajta, az biztos. Nem is ez a fő feladata, úgy gondolom. Nem erre hivatott. Jó dolog a mailjeidet a fotelből, ágyból megnézni, vezérelni vele a TV-t, reggel megnézni rajta híradót, elolvasni a reggeli híreket akár a wc-n ülve =), pár mail-t írni, csekkolni a rendszeren látogatott fórumokat, chatelni csevegőn skype-on beszélgetni, akár a TV-t, PC-t vezérelni, ilyesmi, ezt próbálja képviselni, ill. az ipad mást, az csak egy sz@r szintetizátor. =)))
Sokan vesznek akár könyvolvasásra is, én még arra sem ajánlom, arra sokkal, sokkal jobb egy Kindle vagy más e-ink kijelzős e-book olvasó.
Nagyon kényelmes dolog, aki azt hiszi, hogy nem kell neki, az is hasznát veszi, csak maradjon a kezébe 1 napnál tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!