Mi történt a TV-mel?

Figyelt kérdés
Egy Daewoo régi típusú TV. Hirtelen elkezdett szikrázni a képernyő alatti terület. Durrogott, pattogott, szikrázott, majd elment a meghalt az egész. Nagyon büdös lett, ilyen kisülés szag. Gyorsan kihúztam a konnektorból. Gondolom, annyi, de mégis mi történt
2013. jún. 17. 22:48
 1/2 anonim ***** válasza:

A tévék füsttel működnek. Ha kiszáll a füst, akkor nem működnek többé.

Valamelyik panelmodul megadta magát, valószínűleg a kondenzátorok elérték az élettartamuk végét. De ettől még nem biztos, hogy vége, a kérdés, hogy érdemes-e javíttatni. A régi CRT tévéket amúgy sokkal könnyebb javítani, mint a mai LCD vagy plazma tévéket.

2013. jún. 17. 22:59
 2/2 anonim ***** válasza:

Jobb esetben a kondenzátor adta meg magát, és nem vitt magával mást. Rosszabb esetben a képernyőnek is kampó.

Ma már nem nagyon érdemes ezeket javítani mert kevés alkatrész van már, és horror áron javítanak TV-ket főleg ha nagy a baj. Meg ha egyszer már javítani kell akkor valószínű hogy pár hónapon belül megint lesz vele valami.

Nekem is volt egy régebbi fajta Philips TV-m nagyon szerettem mert már 12 éve megvolt. Tavaly hasonlóan adta meg magát, akkor recsegett a kép majd elszállt és annyi lett neki.

A kondenzátor szállt el benne plusz a trafó is gyengélkedett már és túl áramot adott le a Tv néhány részére ami elvitte a kondit és a képernyőt is.

Nekem a szerelő aztmondta hogy megcsinálja de 20 rugó lesz minimum és hogy márr érdemes venni annyiért vagy egy használt LCD TV-t vagy kicsit hozzádobni és egy LED tv-t

Inkább vettem másikat mert akkor még volt egy kis pénzem és nem akartam szerelőhöz hurcolni a TV-m.

Persze több szerelőre is rákérdeztem mert meg akartam győződni arról hogy átvernek de sajnos mind azt mondta hogy jobban járok a cserével. mert csak a 10 évnél fiatalabb TV-ket érdemes még javíttatni.

2013. jún. 17. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!