Ha muszáj lenne választani, melyik hangszóró lenne az?
somogyi-féle hangszóró?
Akkor a választásom: inkább a teljes csend.
Az autós hangszórók NEM VALÓK szobába vagy kültérre, ugyanis kicsi az érzékenységük. Amit linkeltél Salt pl. 88dB/W/m, ami elég kicsinek számít, ráadásul tti nem anyi, mert a sal eléggé szépíti az amúgy siralmas adatokat. Az érzékenység: pl. van két hangfalad:
- az egyik 89dB/W/m érzékenységű
- a másik 92dB/W/m érzékenységű.
Az elsőhöz dupla annyi teljesítményű erősítő kell, hogy akkorát szóljon mint a második. Tehát ha az elsőt 50Wattos, a másodikat 100Wattos erősítővel hajtod,mindkettő ugyanolyan hangosan fogsz szólni. Egyébként serintem építsél Te magad a Hangszoro2000Kft. hangszóróiból. /hangszoro.net/
10:27-es vagyok:
Rosszul írtam: Ha az ELSŐT 100Wattos, a MÁSODIKAT 50Wattos erősítővel hajtod, akkor fog ugyanakkorát szólni...
Itt egy hangszóró helyette:
Olcsóbb mint az első, nagyobb az érzékenysége és a membránfelülete és nem utolsó sorban MAGYARORSZÁGON gyártják. Igaz "csak" 125Wattos, de ez pl. 12Watton akkorát szól mint a másik kb.450-480Watton. (persze ha a sal elviselne ennyit.) Remélem segítettem! : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!