Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Tudtátok, hogy a LED lámpák,...

Tudtátok, hogy a LED lámpák, háttér világítású telefonok, tv-k, laptopok mind károsak?

Figyelt kérdés
Nem tudtam, miért szárad ki olyan nagyon a szemem, ha gép előtt ülök, vagy, ha a telómat matatom, illetve, miért van az, ha elalvás előtt gépezek, akkor biztos sz. Rul fogok aludni.
2013. jún. 7. 11:36
 1/10 anonim ***** válasza:
Hülyeség.
2013. jún. 7. 11:36
 2/10 anonim ***** válasza:

Mert túl mereven nézed és nem pislogsz közben.

Nézd kevésbé mereven, pislogj gyakran, és elalvás előtt ne nézz horrorfilmet, ne játssz horrorjátékot!

2013. jún. 7. 11:40
 3/10 A kérdező kommentje:
2013. jún. 7. 11:40
 4/10 dirtboy ***** válasza:

továbbra sem tudod mert amire azt hiszed hogy úgy van az nincs úgy.

keresd tovább a szem száradásod okát,az elméletedet pedig inkább ne terjeszd tény ként.

2013. jún. 7. 11:41
 5/10 A kérdező kommentje:
most küldtem el 2 linket is, szerintem ez már tény. De biztos én vagyok a hülye, inkább nézz utána. Anno azt hittem én is, hogy a led a csúcs, ezek szerint mégse.
2013. jún. 7. 11:43
 6/10 anonim ***** válasza:
A két linked neves tudományos folyóiratokból való, tehát igazad van, ez már tény. :D
2013. jún. 7. 11:46
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy hol írják le ezeket a "tudományos" cikkeket.

Istenihangok? Komolyan? És akkor vegyük komolyan amit írsz?

Ha gyakran pislogsz, nem bambulsz akkor nem lesz káros, nem is fog fájni a szemed.

Kb 10 éve simán napi 5 órákat töltök gép előtt, de mondjuk legyen az, hogy csak az utóbbi 4 évben ülök LED-es monitor előtt (viszont az utóbbi 4 évben már 5 óránál is többet kell gép előtt töltenem), ráadásul lefekvés előtt még ágyból 1-2 órát tabletezek, egyik az, hogy elalvással sincs bajom, másik az, hogy a szemem is tökéletes.

2013. jún. 7. 11:53
 8/10 dirtboy ***** válasza:

két ócska link,hát persze tény

ips kijelzős a telóm,nagy felületű 24" led monitort bámulok minden nap,a tv meg egy nagy képernyős led tv.

tehát minden sz ar ami körbe vesz ledes, szememnek meg semmi baja nem szárad és a látásom sem romlott.

érdekes.

2013. jún. 7. 12:54
 9/10 pinkpancser ***** válasza:

Akkor nézzük az alternatívákat:

Monitornál ne ledes háttérvilágítást használj, hanem ccfl csövet (ezt hívják -helytelenűl- LCD monitornak). Hogy is világít ez? Nagyfrekvencián villog és ugyanolyan fényt ad mint a led...

Otthon használhatsz kompakt fénycsövet, ami ugye szintén fénycső, csak lassabban villog. És ennél is van hideg fehér fény, ami ugye káros, de ha netán lepereg a por a cső oldaláról akkor kapsz UV-t is.

Egyébként ha elolvasod a cikkeket és jobban átgondolod, akkor rájöhetsz, hogy minden fényforrás káros. A szervezeted leszarja, hogy este a halogén lámpát lekapcsolva lesz egy pillanat alatt sötét, vagy a szoba közepén rakott tüzet oltottad el, esetleg csak a ledes lámpákat kapcsoltad ki. Ha képernyőt bámulsz akkor szintén árt a szemednek, mert -mint már említették- nem pislogsz, és az nem jó a szemnek, másrészt egy sötét környezetben levő fényt nézel ami akkor is megkavar ha hagyományos izzólámpa világít a szemedbe. Mellesleg emlegetik a kék ledet, de ha jobban utánnanézel, akkor megtudhatod, hogy a ledeket nem csak kék színben gyártják, hanem sokféle színben, illetve az RGB ledekkel még magadnak is kikeverheted a szineket. Cserébe nem villog mint az állítólagos energiatakarékosok, hosszú az élettartama, nem melegszik, így a hatásfoka is jó és sokkal jobban szabályozható mint a többi fényforrás.

2013. jún. 7. 15:01
 10/10 anonim ***** válasza:
Jó hogy szóltál.Kidobom az összes modern cuccomat és megyek a barlangba.:)
2013. okt. 29. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!