Kinek van autós mélyláda a szobájában?
Régebben vásároltam házimozihoz, szobába gyártott ún. aktív mélyládát. Velodyne, Wharfedale, Polkaudio, Heco, Clarus, Kef volt nálam. Aztán rájötem hatalmas lehúzás. A fönteb említett ládák 100-150 eft körüli bolti árban vannak kb, a nagy Clarus 200 fölött.
Vettem használtan egy nagyon alacsony fs-ű autós hangszórót, 15 col, 50mm kitérés, 25 eft-ért. Vettem hozzá egy régi magyar 2x600wattos végfokot 45 eft-ért. Ládát csináltam neki, az kb. 15 eft volt mindennel. 85 eft-ból volt egy ládám, ami annyira precíz, pontos volt bassrefi létére, hogy a zárt Kef köpködött hozzá képest... Olyan mélyre lement, amit házimoziban 10x áron kapsz meg. És akkorát szólt, hogy a szintén 15 colos Clarus, csak köhögött mellette. Nem beszélve arról, hogy meglepően jól "terítette a teret" mérete ellenére.
Azóta már a 4. autós hangszóróból épített mélyládát használom, eszem ágába nem jutna kiadni mégegyszer egy gyári vacakra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!