Van valami megoldás a sistergő rádióra?
Figyelt kérdés
Budapest közelében lakom egy hegyoldal északi lejtőjén, és rengeteget kínlódok a rádióhallgatással. A Kossuth Rádión kívül az összes, amit hallgatnék, sistereg. A kis drót antenna ide-oda rakosgatásával nagy keservesen néha, miniumum 5-10 perc kínlódás után ki tudok hozni olyan állapotot, hogy alig sistereg egy-egy adó, de mihelyt átkapcsolok egy másik adóra, kezdődik minden elölről, mert az előző antennabeállítás a következő adóra már nem érvényes, de arra sincs semmi garancia, hogy egy adott beállítás is jó lesz még egy fél óra múlva. Lehetne valami nagyobb drótot berakni, vagy mi lenne a megoldás? Egy 2001-ben vett Panasonic hifi toronyról van szó. Kisebb, pár ezer ft-os rádiókon szinte semmi nem jön.2013. máj. 28. 18:00
1/5 anonim válasza:
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nem is tudtam, hogy nem csak tv, de rádióantennát is lehet kapni. De nekem nem kültéri kellene, azt túl macerás felrakni, hanem valami beltéri. Ehhez mit szólsz?
2013. máj. 28. 18:28
3/5 anonim válasza:
Azért írtam,hogy nem biztos mert ugye az antenna 1 bizonyos jelet felerősít a készülék számára.
Viszont ha neki sincs megfelelő jel akkor mit erősítsen fel.
Szerintem menj át valamelyik szomszédhoz a közeledben és
kérdezz rá náluk is van e ilyen probléma.
4/5 A kérdező kommentje:
Nem régen költöztem ide, nem ismerek senkit, de majd azért megpróbálom.
2013. máj. 28. 18:49
5/5 Esprimo Mobile válasza:
Ha esztétikusan eltudod vezetni pl. butor mögött nyugodtan hosszabisd meg a drótját 1-2 méterel, lehetöleg forrasztva hasonlo keresztmetszetü kábel legyen az eredetivel és feszüljön teljes hoszába , sajnos az iránya sem mindegy de ezek ugyis kisérletezés kérdése. Ha nem javulna eleget álisd a készüléket stereo-rol mono üzemódra (térhangzásnak akkor anyi de érezhetöen javul a vételi minöség. Ha van külön kapcsolhato AFC funkcio azt kapcsold be (automata frekvencia korrekcio). Ha van a hifi hátulján rf antena bemenet vagy a csati forditotja akkor kisérletezhetsz erösitös szobaantenával is ha akad othon (nem paszolo csati esetén 100-ft körül kapsz átalakito toldót tesco-ba vagy szaki boltban). Nekem 2méter plusz kábel a szobabutor mögött vezetve megoldotta az ien jelegü problémám a thomson tornyomon a panel-lakásba. De vételi minöségre nemis nevezném hifi-nek a bene lévö rádiotunert. A lidl-ös silvercwest kivetitös rádiós órám az 1 méteres drotjával alapból érzékenyebb ugyanott elhejezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!