Milyen wifi routert vegyek?

Figyelt kérdés
Most egy régebbi dlink van, de ez alig ér el a ház egyik végéből a másikba. Maximum 17 ezrem lenne. Olyan kellene ami elég nagy hatótávolságú jelet biztosít. Én a TP-link WR1043ND routert néztem, nem tudom ennek mekkora a hatótávolsága. Meg azt sem tudom hogy melyik márka jó. Igazából a legjobb az lenne ha 50 méteren keresztül adna jelet de 20-szal is beerem! Netem 10 mbsos mivel errefelé ettől nagyobbat nem nagyon lehet.

2013. máj. 28. 07:17
 1/5 anonim válasza:
LinkSys és D-Link kínálatokban nézelődj, 17-ért már bőven jó felső-középkategóriát kapsz, bár az az 50m elég merész, főleg falakon át.
2013. máj. 28. 07:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Ilyen távolságra ha még falak is vannak közte nem elég csak a router antennája.
2013. máj. 28. 07:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor inkább egy kisebbet vennék, egy-két jelismétlővel.

Amúgy a TP-Link nem rossz márka, sok típusa és szolgáltatása van, de nekem például hajlamos néha lefagyni. Újraindul fél percen belül, de azért kicsit bosszantó. Állítólag létezik rá a gyárinál robosztusabb firmware is. Viszont olcsó. :)

2013. máj. 28. 09:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem is tp linkjeim vannak és nagyon megbizhatóak. Próbálj keresni rá újabb firmwaret.
2013. máj. 28. 09:16
 5/5 P.O.C. ***** válasza:

Hát Linksys -nél ennyiért, pont hogy a nem a közép-felső kategóriát kapod. Sőt, náluk sajnos nagy divat lett ez a beépített antennás megoldás, amivel sz*rt se értsz, és még csak nem is cserélheted nagyobbra az antennát ha kéne.

Még a D-link úgy ahogy állja a sarat.

De az előző jól mondja, ekkora távra nem biztos hogy elég egy router, legyen az akármilyen márka. Biztos kell még további Access Point/jelismétlő. Persze ha okosan csinálod így is beleférhetsz a 17 ezerbe.

Pl.:

Multifunkciós router:

[link]

[link]

Jelismétlő, Acess Point funkcióval is:

[link]

[link]

Így megbízható terméket veszel sok garanciával, és még pénz is marad a zsebedbe, ha normális helyről veszed. És a kettő együtt biztos hogy képes lesz a kívánt távolság leküzdésére.

Én semmiképp nem ajánlom, hogy beleugorj egyetlen termék megvételébe jó drágán, csak azért mert felkapott elit márka.

2013. máj. 28. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!