Samsung tv-m elfelejti a beállításait adott időn belül. Mi a gond?
Szia!
Samsung melyik sorozatú tv?Milyen beállításokat?Antennáról használod vagy beltérivel?
A bolti menünél szokta vissza állítani a menüt a gyárira.
Azért van, mert ha valaki vevő ott hozzá piszkál, akkor bizonyos idő után vissza áll a gyárira.
Szerintem állítd át, hogy ne a kereskedelmi beállításokon álljon. ...vagy mi is annak a neve.
Ott van az, csak el van rejtve.
"
granini
(kvázi-tag)
Üdv,
a most vásárolt Samsung LED tévémmel kb egy fél délutánt bénáztam mire megtaláltam a megoldást erre a problémára, hát gondoltam megosztom hátha még valakinek jól jön.
A történet lényege, hogy én kiállított darabot vásároltam, tehát az adott szupermarketben a TV "le volt kódolva" azért, hogy ha valaki összevissza állítgatja akkor egy idő után a TV visszaáll a kvázi "gyári beállításokra". Ezt én onnan vettem észre hogy akármit állítottam a TV-n (kép, hang, bármilyen beállítás) a következő bekapcsoláskor elfejetette.
Nos ha nem bontatlan csomagolt TV-t vesztek, hanem kiállított darabot, akkor otthon ellenőrizzétek. Amikor megnyomjátok az infó gombot a távirányítón, ki fogja írni hogy - Üzleti Mód - ez jelenti azt hogy a TV nem fogja megjegyezni az általatok eszközölt beállításokat. (Store mode / Demo mode / Shop mode néven is emlegetik..)
Üzleti mód kikapcsolására a működő megoldás a következő:
1. Állítsd a jelforrást TV módra.
2. Menj a menübe és keresd meg a Plug & Play beállítást
3. Enter, kérni fog pin kódot, az alapesetben 4db nulla, üsd be a távirányítón, majd enter
4. A nyelv kiválasztása után fel fogja ajánlatni, hogy Üzleti vagy Otthoni módban akarod-e használni a TV-t. Itt válaszd az Otthoni módot, és kész is.
5. A menüből való kilépés után az Info gombbal le tudod ellenőrizni hogy valóban otthoni módban van-e a TV."
Itt olvashatod végig:
Hoppá, csak most nézem az apró betűket, hogy
"A beállítás menüben 'nálad' nincs Plug and play és üzleti mód. "
Azért próbaképp nyomd meg az info gombot. hátha van benne olyan, csak valami más beállításnál jön elő.
Nem minden menü pont érhető el bármely állásnál.
Esetleg kérdezd ott a fórumon, ha másképp nem menne.
Azért ha lehet, akkor jó lenne ha ide megírnád, mi vált be ezek közül, esetleg ezeken kívül.
Meg van a megoldás azt volt a baj hogy Pc-re van kötve és nem adja be a menüben a Plug and Play beállítást CSAK ha sima adáson van (COAX) ott megjelenik a Plug and Play és ott be lehet lőni.[Mivel van vagy 6 bemeneti forrása]
Köszönöm mindenkinek a választ. Ha valaki még Pc-vel használja akkor mindenképpen próbája meg.
Akkor az 1-es pont segített.
" 1. Állítsd a jelforrást TV módra. "
:) ..örülök én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!