Mikrofon - rádiós és vezetékes dinamikus - Ohm szám - miért?
A konkrét kérdésem az lenne, hogy aki ért hozzá, arra beszél rá, hogy minél alacsonyabb Ohmos (250-300 Ohm)mikit vegyek (dinamikus, színpadi énekre kell), de ugyan akkor azt is mondják, hogy rádiós miki esetében meg tök mindegy, ott ez nem számít.
Na én itt akadok meg. Valaki tudna segíteni elmagyarázni a rádiós esetében miért nem számít? Ott nincs is Ohm szám? Vagy mi az a hatalmas különbség ami miatt mindegy? Esküszöm semmit nem értek.
Nagyon köszi a felvilágosítást!
Rádiósnál azért mindegy a mikrofon ellenállása, mert nem kell hosszú vezetéken csatlakoztatni az erősítőhöz.
A vezetékes mikrofonnál meg azért jobb az alacsonyabb ellanállású mert kevésbé érzékeny a hosszú vezetéken a zavarokra. Vezetékesnél olyan ellenállásút válassz amilyen az erősítő bemenő ellenállása, máskülönben nem lesz jó a hangja. A rádiósnál ez azért mindegy mert a vevő kimenete úgyis szabványos line kimenet ami minden erősítőn van.
Szóval vezetékes mikrofont az erősítőhöz kell választani ellenállás szerint. Általában a szabvány a 600 Ohm mikrofonnál és erősítőnél is, az ettől eltéző értékűekhez általában illesztőtrafót is kell venni.
Huh, köszi, na ezt próbálom megemészteni, nagyjából értem is meg nem is.
Látod miylen érdekes, a legtöbb erősítő, keverő 600 Ohmos, de mégis legtöbben eddig azt mondták, ne foglalkozzak vele, jó annak a 300-as miki is, vagyis jobb is sokkal, de pl a 900-as már egy gagyi, és azt soha be ne tegyem. Nekem minőség kellene és kb 20 m kábellel (minimum de inkább több). Tudod Shure mikikkel dolgozunk és asszem 250 Ohmosak, de azt mondja mindenki, pont ez az ami kell, sé már a 300-asra is azt mondják, határeset, na én ezt soha nem fogom megérteni.
Na aztán, hogy a rádiósnál ez a kimenet miért is nem számít, ajaj, an ez gondot okoz, bevallom, nem nagyon értem.
Ha csak az érzékenysége az ami itt dönt, akkor azt mondod, ha csak 2 m lenne a vezeték összesen, akkor tök mindegy lenne az Ohm szám ? Rádiósunk még nincs mert féltünk tőle eddig, de akkor eszerint az össezsen 20 centi vezetékkel csatlakozik és azért nincs semmilyen szerepe? Hát ..... sajna nem vagyok műszaki ember és mégis nekem kell megoldanom, de egyszerűen nem értem, ráadásul azt képzeld el, egy elég márkás típusból ,eg az 1000-eset ajánlják, hogy az a legjobb minőségű ... na puff. Akkor ez most nem durva különbség, hogy a 600-as keverőhöz az ezres miki (vezetékes persze)? Meg ha az a vezeték olyan amilyennek lennie kell, szóval 3-as végig és csak a keverő előtt alakítjuk közvetlen jackba, sőt a legtöbb shure-t ill mást se jackkel hanem a 3 pólusúval csatlakoztatunk a keverőbe, akkor is megvan ez a "veszély" ? A hangminőség lesz rosszabb vagy zajos lesz ?
Sok kérdés tudom .... bocsi, de ezeket nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!