Hogy működnek a projektoros TV-k?
Ez elég összetett kérdés, mert sokféle van. Alap, hogy csak az újabb techikájú DLP rendszerű tévék a jók, amiknek HD felbontásuk van. A régebbiek valami szörnyű képet adnak, elsősorban azért, mert kicsi a fényerejük, és ez még idővel halványul is. Olyan ,mint amikor erős napsütésben nézed a telefonod kijelzőjét. Mindegyikre igaz, hogy előbb-utóbb lámpát kell cserélni bennük, ami igen drága és a régi CRT projektorokban pl. röktön van 3 is. (R,G,B)
Ez a vetítős projektorokra is igaz, azomban ezeket mozizásra szokták használni, besötétített szobában és 4-5 évig elvan a lámpájuk. Viszont a hatalmas képméret kárpótol ezekért.
Egyetlen (talán 2) projektoros Tv van a piacon, amit nyugodt szívvel tudok ajánlani (a Lurdy házban volt szerencsém alaposan szemügyre venni)
Ez pedig a JVC HD-ILA hibrid technológiás tv.
Több fajta is van belőle, a régebbiek elég olcsók már, de csak 1280x720 felbontásúak, az újak Full-HD.
Ez jó megoldás lehet, mert mozira és tv nézésre is jó.
Van még a Sonynak is, de azt nem láttam még élőbe.
Megkeresem neked, úgyis kíváncsi vagyok mennyivel lett olcsóbb azótta. (nekem is kéne ám nagyon, de amikor megjelent még drága volt, viszont ekkora méretű tv-t nem kapsz jobb áron, az 100)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!