Milyen konkrét laptopokat ajánlotok informatikai karra, a megadott kritériumok alapján?
Kritériumok:
- hordozhatóság (max 2.5-3 kg, vagy ez már nehéznek számít?)
- olyan videokártya, amin elfutnak a mostani játékok is(nem ultra settings-en persze, arra ott van az asztali gép) (lehetőleg nVidia)
- proci: minimum intel i3
- max 15,6"
- matt kijelző (a fényesekkel eddig mindig bajom volt)
- árkategória: 180k és 300k között
- nem érdekel, hogy meddig bírja az akksija
most sokan nem fognak szeretni, de ilyen célokra, én egy 13-as Macbook pro-t ajánlok. persze nem a boltból, hanem "maszekban", az is számlás és jelentősen olcsóbb. olyan 280 körül.
nekem közel 3 éve van, mindennapos használatra, ezen dolgozom napi 8 órát. sose hagyott cserben, mindene működik és semmi karbantartás vagy egyéb művelet nem volt. ennyi idő után még mindig teljesen néma a ventilátor, és az aksi is 84% körüli 277 ciklus után. miközben körülöttem látom mennyi kollégának rosszalkodik, romlik el a gépe még kevesebb idő alatt is.
nem 15,6-os csak 13,3, de egyáltalán nem kicsi, és 1280x800 ami kb annyi így is mint a normál 15,6-osoknak más termékben.
vagy vehetsz egy pár hónapos 1 éves 15,4-est is alig használtan.
Első hozzászólónak: Az Y500 nagyon jó kis gép az tény. Nem néztem utána a súlyának, de szerintem meglehetősen nehéz lehet + nem matt a kijelzője.
Második hozzászólónak: Az újabb MacBook Pro gépekről beszélsz, vagy a régebbiekről? Azt tudom, hogy lehet matt kijelzősen is kérni, de a legnagyobb szívfájdalmam az, hogy fél millió alatt nem adnak bele normális videokártyát, csak az integrált HD4000-eset.
Egyébként ha az apple leszállna a fellegekből és normális áron adná a termékeit (amik egyébként tényleg rohadt jók) akkor gondolkodás nélkül vennék egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!