HDMI kábel helyett DVI?
Üdv!
Össze szeretném kötni a samsung full hd 3d-s tévé készülékem a számítógépemmel. A számítógépemen azonban nincs HDMI kimenet csak DVI.
Tudom, hogy a HDMI = High Definition Multimedia Interface (nagy felbontású multimédiás csatlakozó) és a DVI = Digital Visual Interface (digitális videócsatlakozó)
Így nekem az jön le ebből, hogy a HDMI szolgál a nagy felbontású videók gyors adatátvitelére.
De mégis azt olvastam, hogy a DVI ugyanolyan jó mint a HDMI, annyi különbséggel, hogy nem közvetít hangot, csak képet. Tehát kellene vennem egy DVI - HDMI kábelt a hangot pedig jack - aux kábellel 5.1-re mehet.
Azonban olvastam olyat is, hogy a 3D Blu-ray vagy a két Full formátum az SBS és az OU formátumú filmeket 1.4-es HDMI kábel viszi csak. Az 1.3-as HDMI csak a HALF SBS/OU-t viszi.
Tehát felmerül bennem a kérdés a DVI - HDMI kábel meg fog felelni erre a célra?? Illetve ennél a kábelnél a HDMI-nek van száma (pl.: DIV - HDMI 1.4), vagy itt mit kell nézni?? (nem nagyon értek ehhez)
Válaszokat előre is köszönöm! :)
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!