SAMSUNG NX1000 vagy NIKON Coolpix L310 melyiket érdemesebb megvenni? Hobby fotózáshoz ( főleg macro képekhez )

Figyelt kérdés

2013. máj. 4. 14:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

[link]

Ez a Samsung egy vadiúj fejlesztés. 20MP szemben a NIKON 14MP-ével. Közeli fotózásról (makro) nem találtam infot, azonban nyilván optika függő. Ez uis egy cserélhető otikás MILC gép.

A NIKON egy bridge kamera. Közelpontja min. 1cm (!).

2013. máj. 4. 20:24
 2/13 anonim ***** válasza:
Mintha a felbontás egy mindenható mérőszám lenne.Makróra a szenzorméret miatt a Nikon.
2013. máj. 4. 21:56
 3/13 anonim ***** válasza:

Rajtad kívül senki nem említette a MP-ek mindenhatóságát. Sőt! 14 helyett 20MP a felbontásban SEMMI! Ahhoz, h észrevehetően lásd a különbséget, legalább 2x akkora MP-nek kell lenni. Itt erről szó sincs.

Sajnos a Samsung nem közöl adatot a közeli felvételekről - egyáltalán az optika választékról - így nem tudunk segíteni a kérdezőnek. :(

2013. máj. 4. 23:31
 4/13 anonim ***** válasza:

#3: Te írtad, hogy a nagyobb felbontás jobb, ami igaz is, az abszolút ideális megoldás 40MP lenne egy APS-C szenzoron amit még a fényképezőgépen belül megfelelő algoritmussal mondjuk 12-re méreteznek vissza (csak ugye ezt nehéz lenne eladni), de a miértekbe inkább nem mennék bele, nem is lényeges, a kétszeres szorzót említő mondatod pedig egyenesen baromság, amíg ilyen 20MP-eket passzíroznak rá APS-C szenzorokra addig a felbontásnövelés csak hátrány lesz, praktikus volna ha ezt a nézetedet nem erőltetnéd, mert félrevezető és hülyeség.

Ami az objektívet illeti lehet kapni 60mm-es makróobjektívet Samsung NX bajonettel aminek 0,187m a közelpontja, de mivel a Samsung gépében egy APS-C szenzor van, makróhoz pedig a mélységélesség miatt egy bizonyos szintig jobbak a kisebb szenzorok, ezért továbbra is a Nikon mellett döntenék.

2013. máj. 5. 00:02
 5/13 anonim ***** válasza:

Csak 1 pillanatra kapom fel a kesztyűt.

Szóval, 2x felbontást nem állítottam, h uakkora szenzoron kellene elképzelni. Amúgy, ha elkezdesz vizsgálgatni egy felbontás ábrát különböző fényképezőgéppekkel, megláthatod, h 14-ről 20MP-re való növelés - ráadásul uakkora a szenzoron - nem jelent semmit. Legalább 2x pixelszám kell ahhoz, látványosan jobbnak lásd a felbontását.

2013. máj. 5. 09:56
 6/13 anonim ***** válasza:
Most saját magadnak próbálod megmagyarázni? Ha valamihez ennyire nem értesz legalább ne szólj bele, de tényleg. Mivel nem írtad, hogy a szenzor mérete is változik ezért egyértelmű volt számomra, hogy a kétszeres felbontást ugyanakkora szenzoron képzeled el (ettől eltekintve nagyobb szenzoron is hülyeség amit írsz, 20MP fölé még FF szenzorokkal is csak óvatosan mennek a gyártók a jobb képminőség pedig ott már a jóval komolyabb technika, feldolgozóegység, minőségibb objektívek hozadéka nem pedig a pixelszámé, arról nem is beszélve, hogy a szenzorméret növelésével pont a makróképességeket butítod). Még mindig a felbontáson lovagolsz mint mérőszámon, ami egyébként egyértelmű hülyeség, a közel hatéves másodvázként használt EOS 40D-m a maga 10MP felbontásával tönkreveri mindkét említett fényképezőgépet mondjuk A3 méretig nagyítva, de lehet, hogy felette is, pláne ha valaki tudja is használni. A kétszeres felbontás a szenzorméret jelentős növelése nélkül egy dolgot jelent: sokkal több zajt (meg persze részletet, amit a beépített zajszűrőmotor úgyis elmos), ha pedig jelentősen növeled a szenzorméretet, akkor ugye rögtön egy FF dSLR-nél tartasz és elköltöttél csak a vázra alsó hangon fél-egymillió forintot, még nincs objektíved és lényegesen jobban be vagy határolva makrónál, a kérdés pedig ugye erre irányult, szóval én nem erőltetném ezt a megapixelháborús nézetemet mert teljes szakmai hozzánemértésre utal.
2013. máj. 5. 10:27
 7/13 anonim ***** válasza:

Vedd észre, kedves Hozzáértő, h Te indítottál pixel háborút. (Még a szót is gyűlölöm!) Ahelyett, h elmagyaráznád Neki, miért jobb makro felvételekhez a kisebb szenzor méret. Uis ez érdekelte kérdezőt. Melyikkel fog tudni makrózni?

Amúgy én nem értek hozzá, tök hülye vagyok az egészhez, csak használom a technikát évtizedek óta. :)

Részemről letettem a kesztyűt. :) Ha úgy tetszik, kapituláltam. :D

2013. máj. 5. 10:57
 8/13 anonim ***** válasza:
Tévedsz, én nem indítottam háborút, csak mivel valótlant írt(ál) amikor a kétszeres pixelszámmal (vagy a nagyobb felbontással) kötötte össze a képminőséget, amellett nem tudtam elmenni. De azért szép fényeket neked! :)
2013. máj. 5. 11:25
 9/13 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=0SYMXxTNbUc

samsungot válaszd! a nikon gyenge..

A samsung szebb képeket csinál van rajta macro mód.

meg a processzora,kijelzője, meg mindee jobb a nikonnál

2013. máj. 6. 13:30
 10/13 anonim ***** válasza:
az előbbi videóba tekerj 6:50 -ig ott találod meg hogy van benne macro
2013. máj. 6. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!