Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Tegnapi volt egy nagy vihar,...

Tegnapi volt egy nagy vihar, arra ébredtem, hogy volt egy nagy csattanás. Gyorsan felkeltem áramtalanítottam mindent. Azóta küszködök, nincs internet nem tudok életet lehelni a routerbe. Bővebben lent. Segítség?

Figyelt kérdés

Na szóval reggel neki áltam megnézni a hibát.Helyzet a következő:

1.Összekötöttem a modemet a routerrel routerből belementem a számítógép rj45 ajzatába.(ahogy ez eredetileg is volt)

Baj ott kezdődik,hogy ami a modemből jön kábel a WAN pontba az a led nem világít.

Ezen belül következő gond,hogy össze kötöttem a hálókártya csatiját a 1.portal a routeren és az 1. port ledje se világít.

Ezután:

2.Összekötöttem a modemet közvetlen a számítógéppel tehát a routert kivettem a körből. Úgy sincs internet, nem kommunikál vele.

3. Elővettem a notebookomat,összekötöttem a modemmel.Úgy sincs internet.

4. Gondoltam egyet(modemen belül van USB összekötési lehetőség is)

Összekötöttem a modemet natúr a számítógéppel és a notebookkal is. Tökéletes van internet. Mindkét helyen.

Csakhát direkt ezért használom a routert asztalin hagy menjen RJ45ről, a notebookot meg odaviszem ahová akarok netezek.

Ez után gondoltam egyet tettem még egy próbát.

Csak natúr összekötöttem egy utp-vel a notebookot és a routert. Világít az 1. led tudom konfigurálni fasza

Összekötöttem a routert a számítógéppel 1. porton(többön is próbáltam) Nem világít a led semmit nem akar.

Lehetséges,hogy a modem egy része és a számítógépben lévő csatlakozó is tönkrement, vagy valamit nagyon elrontok?

Előre is köszi a válaszokat! Bocsi a nagy kavart remélem kitudjátok venni a lényeget.

u.i: nem nagyon vagyok benne a témába sajnos, így légyszives ne is szidjatok.

2013. máj. 3. 18:50
 1/5 anonim ***** válasza:

Üdv!

Szerencsés esetben csak a modem ment szét.

Nálam a modem megmaradt, az alaplapi hálókártya teljesen szétment. 2 gépen is.

Modemet a szolgáltató beméri, és ha hibás kicseréli.

2013. máj. 3. 21:42
 2/5 A kérdező kommentje:

És azt nem tudod véletlen, hogyan deríthetném ki, hogy a hálókártya jó e?

Mert hiába dugom össze a modemmel-vagy a routerrel egyáltalán nem jelez semelyik.

Ledek nem világítanak. Tanácstalan vagyok.

2013. máj. 4. 09:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha a routherbe bedugod, a routher se jelzi a leddel?

Elvileg a nettszolgáltatótól kilehet hívni egy szervizest, aki beméri a modemet. Neki lehet szólni, és a gépre is rátud nézni.

2013. máj. 4. 21:44
 4/5 A kérdező kommentje:

Összekötöm a gépet a routerrel akkor semmelyik porton semelyik led nem világít.

Próbaként összekötöttem a notebookkal a portokat. Ott mind jó.

Hálókártya+modem csere egyre világosabb.

Köszönöm a segítséget!

2013. máj. 5. 08:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Nincsmit!

Ha integrált hálókártyád van, azt nem lehet cserélni. Le kell tiltani, Majd kell venni bele egy hálókártyát. 2-3 ezer forint. Az enyém is így működik.

Nálam a routher volt a fő bűnös. 2 gépnek is szétment miatta a hálókártyája. A poén az, hogy a gépek ki voltak kapcsolva...

További szép napot!

2013. máj. 5. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!