Melyik a jobb az erősítő? Az "A" kategóriás vagy a "D"?
Üdv!
Manapság erőteljesen gondolkozom nagyobb hangrendszeren. Ki is vannak nézve a dolgok csak az erősítőkkel nem vagyok kibékülve mert nem tudom mit jelentenek ezek a kategóriák hogy "A" "B" "C" "D" . Esetleg ezek minőségi osztályzatok hogy mint pl "A" csúcstechnológia a "D" célnak megfelelő gyenge minőségű erősítő?! Valaki segítsen ezt megérteni
Előre is köszönöm a választ
""Az "A" az analóg, amíg a "D" vagy D-Class a digitális erősítők.""
A "D" osztály nem azt jelenti, hogy digitális.. Hanem, hogy d-osztályba dolgozik és amúgy a d osztályú végfokok folyamatos mintavételezés van és nem tárolják hanem ahogy vette a mintát úgy küldi ki a kimenetre négyszög jelbe.. A digitális meg a mintákat vesz és tárolja és úgy küldi ki..Szóval analóg, mert nem tartalmaz digitalizálást! Csak modulációt. Nem történik rögzítés, és visszajátszás. De még jelenleg csak a hangkártyák digitálisak, mert nagy teljesítménybe még lehetetlen megcsinálni.. ;)
D, mint digitális.. ekkora ökröt még nem láttam.
Az A-kategóriás a jobb, annak a legkisebb a torzítása (THD) egyetlen hátránya, hogy sokat fogyaszt.
Azt vegyél.feltéve, ha van rá pénzed..
A D-osztályba sorolt, hagyományos erősítőkhöz hasonló jel/zaj aránnyal és torzítással rendelkeznek.D-oosztályút én nem vennél, mert elég nagy a torzítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!