IPad Minin lehet normálisan játszani?
"tegnap 22:17"
ülj le fiam egyes. mutass nekem EGY ipad tabletot ami szaggat és mindenért fizetni kell, meg amiket leírtál.
Skacok, nem kell ez az alma-droid cívódás.
Az eredeti kérdés így szólt: IPad Minin lehet normálisan játszani? Nos lehet. Személy szerint nekem mini még nem volt a kezemben, de hardverileg gyakorlatilag megegyezik az iPad 2-vel, amit viszont jól ismerek. Viszi a jobb 3D-s játékokat is gond nélkül.
A leírásodban kitértél az androidos tabletekre is. Itt arra kell odafigyelni, hogy ne szaladj bele egy olcsó húsnak híg a leve szituációba. A Nexus 7-est bátran merem ajánlani. Kitűnő ár-érték aránya van és folyamatos rendszerfrissítése lesz még jó darabig. Jelenleg a legjobb 7"-os tablet vétel véleményem szerint.
Windows hanyagoljuk, nem elég kiforrottak és támogatottak egyelőre.
Android előnye, hogy jobban testreszabható (feltéve, hogy szeretsz "barkácsolni"), mint az iOS. Alma előnye hogy stabilabb, és valamivel jobb a letölthető appok száma és minősége, de ezek az előnyök mára már gyakorlatilag elhanyagolhatóak a legalább közép-felsőkategóriás jó minőségű droid-tabletek vs iPad tekintetében ill. a Google Play rohamos fejlődésének következtében. És lehet nagyon jól használható droidos tabletet kapni lényegesen olcsóbban, mint almát, így összességében úgy érzem picit android felé dől a mérleg nyelve.
Lehetne még bőven ragozni a témát, de szerintem így sem könnyitettem meg a választást számodra (már, ha még aktuális egyáltalán közel 1 hónap elteltével). Én szeretem és munkámból adódóan használom is mindkét rendszert. Mindenképpen azt javaslom, hogy ha van rá lehetőséged próbáld ki mindkettőt picit hosszabb távon, több tekintetben is, ne csak netezz és játsz pár percet velük! Kérj kölcsön ismerőstől vagy menj olyan szaküzletbe, ahol kipróbálhatod őket és legalább 10 percig próbálgass ki minél több különböző funkciót rajtuk (főleg a fontosabbakat és legfőképpen azokat, amelyekre tulajdonképpen használni fogod a kütyüt), aztán dönts!
Ha iPad mini mellett teszed le a voksot, akkor lehet érdemes megvárni a mini 2-t. Egyrész, akkor lemehet az egyes ára, másrészt lehet, hogy akkor már a 2-es jobb vétel. Mindenesetre ekkor mélyebbre kell a pénztárcádba nyúlnod. A legolcsóbb 16-os is 100e körül mozog újonnan. Annál nagyobb nem nagyon kell, hacsak nem akarsz csomó filmet tárolni (erre való inkább a cloud) illetve nagyobb játékokkal játszani rajta, mert akkor 32-es.
Ha Nexus 7 mellett döntesz, akkor sem fogsz csalódni és több pénz marad a tárcádban. Ha nem filmnézésre illetve nagy 3Ds játékokra akarod használni (pár darab belefér ebbe is), akkor lehet hogy elég a 8GB-os is (50e-ért már kapni), ellenkező esetben a 16-os (kb 75ezer) jön szóba, mivel a Nexus sem bővíthető SD kártyával.
Nagy kütyümániás vagyok, és hogy lásd nem hasraütésből írtam mindezt: szerencsésnek mondhatom magam, mert van egy iphone-om (3GS), alsó-közép kategóriás androidos telefonom (Huawei g300), legalábbis 1 éve még az volt :-) és a céges iPad mellé fél éve egy Nexus 7 (16GB) -est is sikerült vásárolnom. A 3GS-t leszámítva rendszeresen használom is őket. Szóval úgy gondolom van rálátásom erre a témára. Remélem nem tűntem túl szerénytelennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!