Itt a jó idő, érdemes kimenni a természetbe. Fotózni is szeretnék. Milyen fényképezőgépet ajánlanátok? Miért azt? Teljesen kezdő vagyok ezen a téren.
Egy kezdőnek - itt kérdező most vesz első fényképezőt, én nemrég kezdtem komolyabban művelni a hobbit - már a DSLR akármilyen kategóriája profi.
Amúgy meg Canonnál pl. az egyszámjegyűek, tudom. 500 ezres vázzal...
Egyelőre igen, a kompaktom jobb fotót csinál, de tudom, hogy ki fogom tudni küszöbölni.
Ugyan hülyeségből nem a legjobb kittel vásároltam, ettől függetlenül van mit kitapasztalnom, és akkor nem lesz baj.
Nem érted, a Canon fél-egymilliós vázai sem profik. Fél-profi. A profi az 1D X kétmillióért. Slussz, ennyi.
Egyébként meg azért csinál a kompaktod jobb fotót, mert helyetted fényképez ezt pedig nem kiküszöbölni kell hanem meg kell tanulni fényképezni. Nem tudom milyen objektívvel vásároltad, de hidd el nem az lesz ami bekorlátoz. Ettől függetlenül jó tanulást és szép fényeket kívánok! :)
Hát pont tanulni szeretném a használatát.
Az obi is be fog korlátozni, de ez van. :D
Erre nem is gondoltam.
Pedig tudom, mit jelent, mert hallottam valahol.
Akkor azért hívja mindenki így, mert így jó rövid?
Kedves Kérdező!
45-50-ezer körül már BSI-CMOS szenzorral szerelt kompaktokat kapsz. Sebességben és kicsit zajszintben is jobbak a CCD-s gépeknél.
Pl. a Canon PowerShot SX240 és 260 (az utóbbi csak annyiban jobb, hogy GPS is van benne)
Nincs elszállva a felbontásuk (12 Mpixel), így valamivel tisztább, a szemnek kicsit részlettelibb képeket kapsz. Sajnos csak 720p videó, de 20x-os zoom egy elég pici géptestben. 45 körül ezt venném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!