Hogyan kössek össze 2db 4ohm os hangszórót?
Figyelt kérdés
2db 4ohm os mélynyomót szeretnék rákötni egy 8ohm-os, kétutas hangváltóra ugy, hogy a kimeneti ellenállás 8ohm legyen. A hang válton ugye van magas és mély pöcök is, de én csak a mélyet szeretném használni. Tehát egy 8ohm os mély kimenetre szeretnék rákötni 2db 4ohm os hangszórót.2013. ápr. 15. 17:18
1/3 anonim válasza:
Sorbakötöd és ügyelsz a fázishelyességre. (+,-,+,-)
2/3 A kérdező kommentje:
Most ugy kötöttem be, hogy az egyik hangszóróból kötöttem a +t a másikból a -t, és az üresen maradó +és-t összekötöttem egy kábellel így jó a soros kötés? Az ohm így a hang válton keresztül 9ohm, ez jó, vagy már túlságosan meghaladja a 8ohm ot?
2013. ápr. 15. 17:28
3/3 Osynho válasza:
Nem baj, ha nagyobb az impedancia. Milyen az a hangváltó? Hány Hz-nél vágja a subot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!