Canon 600D-ben van vagy nincs beépített fúkuszmotor?
Figyelt kérdés
Olyan írjon, akinek van ilyen gépe! Nekem nagyon zavaros ez az egész vázba épített fúkuszmotoros téma. 1000 helyen azt írják, hogy ebben a vázban van és hogy mennyire hasznos, a másik 1000 helyen meg azt hogy ez hülyeség, nincs benne. Egyátalán hogy kell ezt elképzelni, van egy kihajtás, egy tengely a vázból az obiba?2013. ápr. 14. 22:54
1/5 A kérdező kommentje:
Én, mint kezdő azt hittem ez a vázból mechanikusan vezérelt fókuszállítás régi megoldás, ma már az obikba teszik az AF motort és alig kapni olyat amiben nincs. A vázba épített fókuszmotorról egyébként is alig találok normális irományt. Sok embertől meg azt hallottam, hogy a belépőszintű canonokba a nikonok többségével ellentétben tesznek fókuszmotort és hogy így olcsóbb obik is kaphatóak hozzá, mert nincs az obiban af motor. Ennek ellenére ma egy profi fotós azt mondta nekem hogy ő még ilyet nem hallott, hogy vázba épített fókuszmotor, az mindig az objektívben van. Na most akkor mi van???
2013. ápr. 14. 23:00
2/5 anonim válasza:
Kétlem, hogy sok helyen írnának vázmotorról eos gép esetén... Az eos rendszer 25 éve alatt mindig az objektívben volt az af motor.
Amit írtál a vázmotorról, az pont a Nikonra igaz.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Akkor, ha jól értem még ma is létezik és használják azt, hogy a vázból mechanikusan hajtják meg az objektív fókusztárcsáját, de canon eos vázakban ez tuti nincs. Csak mert tényleg lehet zavaros és ellentmondásos dolgokat találni neten erről, meg hogy még profi fotós is csak nézett hülyén hogy vázba épített fókuszmotor, azmegmi?? :)
2013. ápr. 15. 00:52
4/5 anonim válasza:
Canon EOS gépeknél nincs vázba épített fókuszmotor, soha nem is volt (ahogy ezt már írták).
Nikon gépeknél van ilyen, de már ott is kivezetett technológia, így csak a profi vázakba tesznek, hogy azok elvigyék a régi AF objektíveket. Mivel az objektívbe épített motor gyorsabb és pontosabb, már az összes új Nikon objektív AF-S, azaz motort tartalmaz.
5/5 anonim válasza:
Az objektívekben van, a vázban nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!