Aki az elmúlt 3-5 évben vett lapos TV-t, mikor cseréli le?
10 évre terveztem a TV-t anno amikor megvettem, semmi baja, tökéletesen működik, nagyon szép, nagyon jó, DE.
A TV piacon is pár év alatt nagyságrendekkel jobb TV-k születtek és elég csábító egy 50 colos hatalmas TV. A "régi" TV-m áráért már, LED-es, 46< colos, SKYPE képes, rögzítő funkciós, (3D-s), 200Hz-es TV-t lehet már kapni. Nem fogom lecserélni, az luxus lenne, de ki mikor cseréli le az új LCD TV-jét? Mi a normális?
(Tudom sokaknak a legkisebb gondja, hogy új TV-t vegyen, örül ha kifizeti a deviza hitel törlesztőjét. Ha úgy veszem én nekem hála Istennek nincs devizahitelem, és amit törlesztőrészletre külföldre fizetnék, abból akár tv-t is vehetnék.)
Hülye kérdés, elfér itt. Csak kíváncsi vagyok luxus-e ezen gondolkodni 2-3-4-5 év után. Régen 20 évre vettek TV-t az emberek. Szerintem most min. 10 év a normális, de ha a notebokokkal hasonlítom össze, amik hasonló áron vannak, akkor ott 4-5 évente azért lecserélik az emberek. Már aki megteheti persze.
Nem hülye a kérdés, én is agyaltam már rajta. Januárban vettem 40"-os tv-t, már bánom, hogy nem 50 colost vettem. Nyilván ma már nem húsz évre vesszük a tv-t.
Ha van rá pénzed, akár már most is lecserélheted, lelkiismeret furdalás nélkül. Nincs erre intervallum, ha jobbat látsz vedd meg. Ha a régit el tudod adni, az még jobb. Az emberek többsége nem nagyon engedheti meg magának,(sajnos) de ez legyen az ő bajuk. Ezzel senkit nem szerettem volna megsérteni. Pont az a baj, hogy nem vásárolunk, nincs pénzmozgás. Erről persze nem mi tehetünk.
Úgyhogy egyáltalán nem luxus, vegyél tv-t ha úgy gondolod. Nem kell azzal még 10 évet sem várni.:)
Régen lassabban fejlődött minden, most a telefont sem 5-10 évre vesszük, hanem 2 évente nem árt cserélni. Megváltozott a világ, szóval a múlttal már ne foglalkozzunk.
Kb 3-5 éve vettem a tv-t, több okból is akarom cserélni, egyik az, hogy kicsi (mármint nem kicsi, 42", de elég távolról nézem, kéne egy 50"-es), és még csak 1024x768-as a felbontása (akkor még nem nagyon volt divat a fullHD meg 720p sem nagyon volt). Ezzel nem is nagyon lenne bajom, a képe nagyon szép, csak ugye a képarány miatt ha pl. rákötöm a laptopot (ami 16:9) akkor vagy van fekete csík a kép mellett, vagy kilóg a képből az egész.
De most már nem akarok venni 1080p-s tv-t, hisz nemsokára elérhető árban lesznek a 4k tv-k, Sony-nak már van is 5000 dollárért, ami még mindig sok, de eddig 25000 körül volt a legolcsóbb, tehát gyorsan csökken, ha még lecsökken kb 1000-re, akkor viszont valahogy összeszedem rá a pénzt.
4k tv meg elég lesz addig, amíg jön a 8k tv, ami vagy 10 év is lehet, mire szintén elérhető árban lesz.
Szóval te is várd meg a generációváltást, ha akarsz új tv-t.
Igen, a 4k is olyan, hogy mire ahhoz tartalom lesz, hát szerintem 10!év minimum. Egyik-másik magyar adó még el sem jutott a full HD adásig :(
Én a LED képernyő miatt és egy bazi nagy 50 colos képátló (vagy még nagyobb :D ) miatt venném, meg felvételi lehetőség, bár minden adást sokszor ismételnek.
A mostani tv-m 4 éves és az első 2 évben nagyon szerettem, 2 évig gyűjtöttem rá a pénzt, meg A-Z-ig megnéztem a lehetőségeket, melyiket vegyem, alaposan körbejártam a témát, és úgy választottam. Első két évben sok filmet néztem rajta, nagyon jó volt a 30 éves örökölt Videoton 50cm-es TV után egy full HD 40 colos TV-n pendriveról filmet nézni.
Nem tudom most mekkora élménybeli változást hozna, de azért luxusnak érzem, 4 év után TV-t cserélni :)
Próbálom kihúzni a dolgot még vagy 5 évig és remélem akkor már 70 colos LED TV lesz max 100 W fogyasztással, hasonló áron.
Nem a magyar tv a mérvadó, hogy az éppen hol jár, 2013 van, be lehet szerezni mindent a neten, legálisan is, blu-ray minőségben. Azért, mert magyar csatornáknál sosem lesz 1080p még megéri 1080p-s tv-t venni, hisz van rá tartalom. Amúgy is magyar tv-t hülyeség nézni, nem csak a kép minősége, de a műsorok minősége sem üti meg a jó szintet.
És igaz, 4k-ra még közel 0 a tartalom, de mondhatni jó befektetés, mert majd jönnek rá a filmek, és pár év múlva eléggé elterjedt lesz, akkor viszont örülni fogsz, hogy előre megvetted a 4k tv-t, és nem kell 2 év után lecserélni a régi "szar" fullHD-sat.
Meg amúgy én se azt írtam, hogy már most vennék 4k-s tv-t, hanem ha elérhető lesz az ára, ami akkor lesz, amikor már elterjedt lesz, ami meg akkor lesz, ha lesz hozzá tartalom, nem is már holnap akartam rohanni a boltba 4k-s tv-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!