Ebook olvasó választás. Amazon Kindle 5 vs. WayteQ xBook 60w?
Nem tudok dönteni a két Ebook olvasó között.
A legnagyobb problémám a memória.A Kindle 2GB és nem bővithető,a WayteQ 4GB és bővithető...Viszont a legtöbben a Kindle-t mondják a jónak és nekem fogalmam sincs mi alapján döntsek.
A memória a fő ok amiért nem tudok dönteni de egyébként is kissé bizonytalan vagyok.
Segítsetek!
A másik dolog meg, hogy a Kindle angol menüs a WayteQ pedig magyar...
Nekem ezek alapján a WayteQ jobban tetszik viszont ugye az értékelések alapján a Kindle jobb.
Valaki elmagyarázza miért jobb?
A tárhely mérete, a memória bővítés számít a legkevésbé, egy ebook ~0.5-1 mb, tehát a 2Gb Kindle-re (a rendszer is lefoglal egy keveset) ráfér egyszerre kb.1500-3000 ebook könyv. Ez szerintem még egy kéthetes nyaralásra is elég :) . Természetesen bármikor törölheted, cserélheted a rajta lévő könyveket.
Igen, az angol nyelv hátrány lehet (igaz én a Kindlem-et átállítottam magyarra :b ) , de nem a menüt nézed, hanem olvasód a könyvet. A menüje nem bonyolult, és ritkán van rá szükség.
Az olvasóknál a szöveg megjelenítése, tördelése, a lapozás sebessége számít. Hardveresen, szoftveresen a Kindle jobb.
A formátumtámogatásban a Wayteq a nyerő, de egy konvertálással ez is könnyen megoldható.
Egyelőre ennyit, ha kérdésed van, jelezd.
Köszönöm a válaszokat meg a linkeket! :)
Igazából nem nagyon értek ezekhez és inkább a WayteQ-hoz húz a szívem... de ha meg átgondolom akkor a Kindle lenne a jobb.
Várom a személyes tapasztalatokat is!Ki miért és mit választott?
1.válaszadó!Neked miért esett erre a választásod? :)
Lehet, hogy csak nekem megy ez ilyen nehezen...
Úgy döntöttem a Kindle-t választom :)
Szerintetek a Paperwhite jobb lenne?
Miért népszerű a Kindle?
- a marketing meg a divat, ezt kár tagadni :b
- tényleg jó készülék, kedvező áron, mert az Amazon a Kindle forgalmazója, az egyik legnagyobb amerikai (digitális könyv)webáruház, nem a készüléken akar keresni, hanem a késöbbi esetleges könyv és digitális tartalom vásárlásán
- a készülék mellé kapsz egy szolgáltatást is, (nálunk ez nem jellemző és jelentős) szinte minden tartalmat, könyv folyóiratokat, napilapokat megvehetsz, és online wifin vagy 3G-n megkapod.
- elterjedt, ezért nagy támogatást élvez
A Wayteq tesztje
Esetleg ezt is érdemes megnézni
Mielőtt döntené nézd meg mindegyiket.
Gondold végig milyen ebook formátumokat használsz és hol akarod használni.
A Kindle paperwhite-t nem ismerem, nekem 'sima' Kindle van, a kijelzőjéröl vegyes véleményeket olvastam,
de utazás közben, buszon, vonaton, vagy este biztosan nagyon jó, ha erre kell, egyébként egy Kindle 5 jelentősen olcsóbb.
Kindle-t is vehetsz olcsón, a hardverapro.hu-n árulnak vadonatúj, bontatlan készüléket is (~ 22e).
Nekem xBook-om van. Igazából okos kis kütyü, tud mindent amit kell, a kijelzője szép, az A4-es pdf-eket is viszonylag kényelmesen lehet rajta olvasni, igazából amiért ezt vettem, az a bővíthetőség, illetve a zenelejátszó. Szeretek olvasás közben zenét hallgatni, ehhez pedig kell a tárhely is, bár ezzel merítem is az akut, de nekem így volt kényelmesebb. Igazából formátum terén alig akad össze az ember olyannal, amit nem játszik le, szóval nekem az xBook a bajnok, főleg, ha az árát is nézed. Amit hiányolok belőle kicsit az a háttérvilágítás, de végül is egy ilyen kütyüvel meg lehet oldani:
Ilyet anno a Hervisben vettem Pesten az Europarknál nagyjából egy ezresért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!