Tv vásárlás előtt állok, de fogalmam sincs, hogy
milyet? Led, Plazma, Lcd, hány centi, milyen márka?
1/8 jackson666 válasza:
attól függ mennyi pénzed van rá.a plazma nagyon jó árba van és a kép is szebb és nagy a betekintési szög.az lcd drágább de nemad olyan jó minőséget mint a plazma.a led tv a legdrágább az vetekszik a plazmával de alulmarad igyis a plazmával szembe.a plazma elvileg beég.. van már beégésvédelem a plazmákba én most vettem 110 cm is samsung plazma tv-t 100 ezerért 2 év garanciával szép képminőség és jobb mint a led mert élethübben adja át a képet .a led olyan mintha erőltetett szineket nyomna szóval maradok a plazmánál ár érték arány a plazmánál a legjobb!!
2013. ápr. 4. 13:06
És azt tudod mennyit szánsz rá és mire használnád legtöbbet(film vagy tv nézés)?
2013. ápr. 4. 13:28
3/8 forgital válasza:
A 110-es samsungod nem full hd. Így kevésbé részletgazdag. Ha más szempontokat is figyelembe veszel nem csak az élethűbb színeket akkor a LED felé billen a mérleg szerintem. Sokkal kevesebbet fogyaszt, full hd azonos árkategóriában, világosabb szobában szebb a képe mint a plazmának.
És ha már led akkor érdemes 3D-re beruházni nem csak a 3D élmény miatt hanem a legalább 100Hz-es képfrissítés miatt is. A méret szerintem legalább 40col.
2013. ápr. 4. 13:34
4/8 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! Azt lehagytam, hogy kb. 4x4-es szobába lenne, úgy 3 méterről néznénk. Igazából 100-nál többet nem szívesen adnék ki rá, és max. 82 cm-esre gondoltam.
Tévézésre is lenne, meg a gyerekeknek dvd-zni.
Azt olvastam, hogy 100 cm alatt a plazma drágább, és állítólag sokat is fogyaszt. Ez menyire igaz? Milyen márkát érdemes venni. Én vagy Samsung, vagy Lg-t gondoltam.
Ha három méterről nézed akkor hiába veszel full hd-t nem fogod látni ekkora képátlónál a különbséget.
2013. ápr. 4. 17:26
6/8 jackson666 válasza:
de csak akkor van full hd-d hA MEGRENDELED egyébként nemsokértelme
2013. ápr. 4. 18:20
Én mindenképp samsungot vennék, és led legyen. A 40 col szerintem is a minimum méret.
De itt úgyis csak összezavarunk, helyette inkább ezeken a helyeken tájékozódj:
[link]
[link]
A HD műsort pedig közelről kell nézni ahhoz, hogy lásd a részleteket. Itt találsz erről leírást:
[link]
2013. ápr. 4. 21:19
8/8 jackson666 válasza:
ledet 80 ezerért meg 100 ért csak 80 cm iset fog kapni.
2013. ápr. 5. 17:49
Kapcsolódó kérdések: