Hogyan tudom a hifit hozzákötni az LCD TV-hez? Hogy azon keresztül szóljon a TV.
Van egy Samsung SCM 7450 es HIFIM nagyon jó hangzással nem mostani darab (még bakelit lejátszó is van benne)
Hátul a hangszórók a bedugós (drótos) módszerrel van megcsinálva, nem tudom ezt hogy hívják, tehát nincs hozzá hátul jack szerű bemenet. Azt szeretném hogy az LCD tévéhez hozzákötném, a TV-n természetesen ottvannak a kellő csatlakozók (a piros és fehér csatlakozó -audio)
Viszont a hifin nincs semmi... csak elöl a füles csatlakozója, és az emlitett 2X2 hangszóró csatlakozó...
Nem hozható össze sehogy sem?
Bocsánat ha értelmetlenül fogalmaztam
Köszönöm előre is
a füles csatiját rá lehet kötni a tv hang bemenetére.
a hangszórókivezetést nem javaslom, mert annak a kimenete sokkal magasabb jelszintű, mint amit a tv bemenete torzítás nélkül fogadni tud.
az audio bemenetek általában vonali jelszintet várnak, de a füles jelszintje jó lesz, ha minimumról indulva, addig növeled a bemeneti hangerőt, amíg eléred a torzítási határt- ekkor egy picit visszaveszel a füles jelszintjéből, és mehet a zene :)
Mivan?
Előző kicsit bekavarodott a szakszövegeivel.
:-)
A fülhallgató, az ugye kimenet.
Akkor mi a francért kellene a tv-re kötni. Nem a tv-n akarja a kérdező a hifit hallgatni, hanem fordítva.
Ha a hifin nincs Aux bemenet, és az erősítőn Aux funkció, akkor nem lehet a Tv hangját ráküldeni.
Illetve...
Egy 3-4 ezer forintos Fm-transmiterrel meg lehet oldani.
Ez egy rádiófrekvenciás adó, amit a tv 3,5 Jack kimenetére lehet rácsatlakoztatni és a sugárzott jelet befogni a hifi rádiótunerjén.
Nem biztos, hogy jó hangminőséget tudsz így elérni.
Én ezt a módszert használom éjjeli mozizáshoz, a transmiter jelét a telefonom rádióján fogom be, így annak fülhallgatóját tudom használni.
Köszönöm.
És a hangszórókat hogyan tudnám hozzákötni a TV-hez? Csavarjam rá a vezetékeket egy jack dugó végére? (pl egy füles csatlakozója)
-az első vagyok-
hoppá, ezt elnéztem :(
figyelmetlenül olvastam el a kérdést...
meg persze amúgy is figyelmetlen voltam, mert annak valóban nem sok értelme lenne, hogy a tv- n hallgassa a hifit...
elnézést kérek a kérdezőtől.
A mai tv-ken már nem divat az erősített hagszórókimenet.
Régi képcsöves Loewe tévémen még volt ilyen, manapság már AV erősítőket használnak, amit digitális vagy optikai kimeneten kötnek össze a tv-vel.
Erősítő nélkül kár próbálkozni a hangfalak csatlakoztatásával.
Aktív hangfalnál (mint pl. a számítógéphez használatos hangrendszerek) természetesen más a helyzet.
Ilyenek az olcsóbb 5.1 házimozik is, beépített erősítőjük van, általában a "mélyládában".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!