Szerintetek a PS3 vagy az xbox360 a jobb konzol?
Ps3!
Ha másolt játékokkal akarsz játszani akkor ki kell chipeltetni, de csak az xboxot lehet, ps3-mat még nem lehet.
Nos, ez egy felettébb érdekes és nehéz döntés. Több szempontot is figyelembe kell venni, ilyenek pl.:
1., Mennyi pénzt költenél rá?(tehát anyagiak)
2., Milyen eszközön fogod rácsatlakoztatva tolni(monitor-tv-hd tv)?
3., A két tábor exkluzív játékai közül melyik keltik fel benned jobban az érdeklődést?
4., Meddig akarod használni?
5., Illetve az egyéb témakör, ide azok tartoznak, amiket az előbb nem soroltam fel.
Mivel nem ismerlek, nem tudom, milyen az anyagi állapotod stb. így az én történetemet mesélem el, hogy én miért választottam a PS3-at?
Az egyik fontos ok talán a megbízhatóság és az ár. Tudniillik, hogy a PS3-as meghibásodási %-ok nagyon alacsonyak, ellentétben az Xbox 360-al, ahol korábban szinte minden 4-5. gép csődöt mondott a rossz hűtés miatt. Manapság a Microsoft már próbálta csökkenteni a meghibásodásokat(Jasper alaplapos gépek, + hűtés stb.), így azért ez már manapság nem veszélyes. Akkor az ár. Bár drágának tűnik, a PS3 a piacon kapható legolcsóbb és egyben a legjobb minőségű Blu-Ray lejátszó is és mivel nekem a tv-m tudja a hd felbontást, így ezt nagy előnyként élvezem. A második ok nálam az exkluzív játékok voltak. Mindig is Sony-s voltam, így az exkluzív játékok iránt is jobban a PS3 felé hajlottam. A harmadik ok pedig az, hogy lassan 8 éve vagyok egy PS2 boldog tulajdonosa, ami még mindig piacon van, ellentétben az Xbox előző típusával, így tudom, hogy kb. 6-7 év múlva(vagy akár a PS4 megjelenése után) is boldogan játszhatok vele, mivel a Sony támogatja az előző generációs konzolokat is. Tehát egy 6-7 évig nem akarok konzolt cserélni, így ennek biztosítékaként az erősebb gépet választottam, ami tuti időtálló. Így röviden, tömören ezért választottam a Sony gépét(megbízható, teljes értékű Blu-Ray lejátszó képességéhez viszonyítva nagyon jó árban van, Sony-s exkluzív játékok, erősebb, mint az Xbox 360 és időtállóbb).
De mivel látom, hogy a kérdésed alatt elhelyezkedő kis magyarázat arra utal, hogy kiflasheled a gépet, akkor marad az Xbox 360, mivel csak azt lehet flashelni, a PS3-at nem és ha engem kérdezel hülyeség is lenne.
PS3 előnyök:
- megbízhatóbb gép
- erősebb is =>időtállóbb
- bizonyos online tartalmak(pl. multi, playstation home és a playstation store-n található demók, témák) ingyenesek
- halkabb gép, mint az Xbox 360
- a fontos kiegészítők(pl. beépített wifi adapter, könnyedén kicserélhető merevlemez) is sokkal olcsóbb
- illetve - ízléseknek megfelelően - az exkluzív játékok
PS3 hátrányok:
- nincs flash
- a multiplatformok terén gyengébb grafika
- a controllere csak 30 órát bír(az Xboxé 40et)
- ha nem olyan a tv, akkor a blu-ray elvész
- monitoron sem nagyon élvezhető(nincs benne megfelelő skálázó chip, de egy kis ésszel ez is megoldható, vannak páran, akik monitoron tolják)
Xbox 360 érvek:
- olcsóbb
- a multiplatformoknál szép, élvezhetőbb grafika
- 40 órás controller
- szintén - ízléseknek megfelelően - exkluzív játékok
Xbox 360 hátrányok:
- ha nem ügyelsz rá hamar tönkremehet
- a vinyócsere nem olyan egyszerű és a wifi adapter se olcsó
- fizetős az online tartalma(évi 8e Ft)
- gyengébb gép =>időtálló, de nem annyira
- hangos
http://www.youtube.com/watch?v=rgtyjDI0iys
- és ha megmozdítod a konzolt, miközben a lemez a gépben van, alaposan megkarcolja
http://www.youtube.com/watch?v=bQN_pz1KfMo
Na talán ennyi, remélem segítettem.:)
"A kérdező kommentje:
ha elmondanád hogy mi az hogy a kontroller 30 meg 40 órát bír ki mert még nagyon kedző vagyok eddig pc-t használtam az anyagi helyzetem nem olyan szar csak az a bajom hogy nekem a ps játékok szeintem kicsit huzósak"
A 30-40órás üzemidő az a vezeték nélküli kontrolerekre vonatkozik. Ha másolt játékokkal (is) akarsz játszani akkor xbox360-at vegyél.
én mindig PS-párti voltam, de nem hiszem hogy az xbox sz*rabb, left4dead például csak arra van.
egyszerűen én PS-re lettem szocializálva a tekken miatt. :)
Utsó válaszoló: Nem arra tértem ki, hogy ne mozgassa, hanem hogy az MS így csinálta meg:
És még valami: Nem csak a hűtésmódosítástól hangos, hanem a flashtől is, mivel a flashelés során egy olyan chipet ütnek ki, aminek köze van a fordulatszámokhoz. Mellesleg a kérdezőnek üzenem, hogy van egykét olyan hely, ahol megbízható használt PS3-as játékokat adnak 3-4e Ftért(kortól és minőségtől függően). Na de erről nem nyitok vitát, mivel flashelni fogod a gépet, PS3-ra az meg nincs.
"A kérdező kommentje:
ha elmondanád hogy mi az hogy a kontroller 30 meg 40 órát bír ki mert még nagyon kedző vagyok eddig pc-t használtam az anyagi helyzetem nem olyan szar csak az a bajom hogy nekem a ps játékok szeintem kicsit huzósak"
Az, hogy 30 meg 40 órát bír ki, azt jelenti, hogy (PS3 kontroller) 30 óra múlva merül le, (XBOX360 kontroller) 40 óra múlva merül le, hogy tölteni kelljen. Ez csak a drót nélküli változatokra vonatkozik.
00:52: "...xbox sz*rabb, left4dead például csak arra van."
Lehet, hogy ezt én értem félre, akkor előre is bocsánat a beleszólásért. :S Most ezt én úgy értelmeztem, hogy a Left4Dead csak XBOX360-ra készült. De mint tudjuk van PC-n is és ha jól tudom PS3-mon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!