A kábeltévés szakzsargonban mit jelent a következő kifejezés: sűrítés?
#1 Miért? Nem mindenki szeret csak bégetni... én speciel örülök, hogy vannak még olyan emberek, akik szeretik megérteni a dolgok mikéntjét.
Kérdező: Előre leszögezem, nem vagyok szakember (vagyis nem ezen a területen dolgozom). Én arra tippelek (és majd kijavítanak a hozzáértők), hogy itt a sűrítés a jel tömörítését jelenti. Valami olyasmire gondolok, hogy egy vezetéknek megvan a maga sávszélessége. Digitális jel esetén, ha több készüléket kötnének rá egy vezetékre akkor lehet tömörítik az adatfolyamot, hogy ne lépjék át a limitet. Ellenben ha több vezetéket visznek be, akkor több részre oszlik, így nincs erre szükség mindenhol.
De ez csak egy tipp! Senki ne essen nekem emiatt és ne vedd készpénznek nem vagyok jártas ebben a témában. A pontos és hivatalos magyarázatra én is kíváncsi vagyok, tehát várom a szakvéleményeket!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!