Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A kábeltévés szakzsargonban...

Kálmán Csaba kérdése:

A kábeltévés szakzsargonban mit jelent a következő kifejezés: sűrítés?

Figyelt kérdés
A következő kontextusban hangzott el: "Az oszlopról a házhoz két külön kábelt hozok be, s a kettőből az egyik helyen sűrítek. S akkor nem kell mind a két helyen sűríteni, hanem csak az egyiken." Mit sűrített, s miért tette? Mit jelent ez az egész?

2013. márc. 27. 11:35
 1/3 anonim ***** válasza:
Ne akarj mindig mindent megérteni!:) Van adás? Van. Akkor .asza minden!
2014. máj. 4. 19:36
 2/3 anonim ***** válasza:

#1 Miért? Nem mindenki szeret csak bégetni... én speciel örülök, hogy vannak még olyan emberek, akik szeretik megérteni a dolgok mikéntjét.

Kérdező: Előre leszögezem, nem vagyok szakember (vagyis nem ezen a területen dolgozom). Én arra tippelek (és majd kijavítanak a hozzáértők), hogy itt a sűrítés a jel tömörítését jelenti. Valami olyasmire gondolok, hogy egy vezetéknek megvan a maga sávszélessége. Digitális jel esetén, ha több készüléket kötnének rá egy vezetékre akkor lehet tömörítik az adatfolyamot, hogy ne lépjék át a limitet. Ellenben ha több vezetéket visznek be, akkor több részre oszlik, így nincs erre szükség mindenhol.

De ez csak egy tipp! Senki ne essen nekem emiatt és ne vedd készpénznek nem vagyok jártas ebben a témában. A pontos és hivatalos magyarázatra én is kíváncsi vagyok, tehát várom a szakvéleményeket!:)

2014. dec. 17. 09:17
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat, melyet vén el is fogadok, jó hangzik. S én is várom egy szakember válaszát.
2014. dec. 18. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!