Mit jelentenek a TA és TB rövidítések a régi rádiókon?

Figyelt kérdés

2013. márc. 26. 16:47
 1/8 Chello ***** válasza:

#2 erstellt: 24. Jun 2005, 15:04

Die TB-Buchse ist zum Anschluß eines Tonbands oder eines Cassettendecks gedacht.

Und vorne kann man dann zwischen TB (Tonband), TA (Tonabnehmer = Plattenspieler) und Radioempfang wählen.

2013. márc. 26. 17:24
 2/8 Chello ***** válasza:

Gugli fotdító:

undefined Alkotó # 2: 24 Június 2005, 15:04

A TB jack célja, hogy csatlakoztassa a magnót, vagy egy magnó.

És akkor majd előre közötti TB (felvétel), válasszuk TA (pickup = lemezjátszó) és rádió vétel.

Az más kérdés, nem tudok választ adni, sajnálom.

2013. márc. 26. 17:26
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem sok segítség, de azért köszi!
2013. márc. 26. 20:37
 4/8 anonim válasza:
Miért nem nem nagy segítség, benne van a válasz! Hálásabb is lehetnél, ha már nem tudsz valamit és segítenek!
2013. márc. 27. 07:42
 5/8 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy benne van a válasz, de én nem találtam meg. És egyébként is megköszöntem (legalább azt, hogy vetted a fáradtságot és megpróbáltál segíteni)! És, igen, te még le is fordítottad, de a "gugli" fordításaiból én máskor/máshol sem értek semmit :-S . De a kedvedért még egyszer KÖSZÖNÖM SZÉPEN !!!
2013. márc. 27. 14:36
 6/8 Chello ***** válasza:

Segítek.

A TB-re kötsz magnót, mert annak a jele jóval erősebb mint a lemezjátszóé.

A TA-ra kötöd a lemezjátszót egyúttal ebben az állásban a rádióvétel is lehetséges.

Nem tudom fejből a lemezjátszót, de a magnós az 100 millivoltos bemenet és ez ha jól tudom ma a line-in nevü bementi érzékenységi értéke.

A lemezjátszó bemenetre is köthetsz magnót vagy bármit, de a korai készülékek alapzaja olyan magas volt, hogy ezen a bemeneten nagyon felerősítődött.

Ráadásul az erős jeltől túlerősítődik valamelyik fokozatban és visítani kezd, mert az erősítőknek gyakran a minőség javítása érdekében visszavezetik a jel egy részét az erősítőfokozat bmenetére. Ezt visszacsatolásnak nevezik. Be van állítva mennyi részt csatolnak vissza "nem túl erős" jel esetén. Viszont ha túlerőltetett jelet vezetsz bele a visszacsatolás értéke akkorára növekedik, hogy ahova vissza van csatolva az már nem bírja elviselni éa gerjed.

Ami azt jelenti, hogy a jel újra és újra erősítődik a végtelenül nagy felé akkorára amekkorára

az adott erősítőfokozat erősíteni képes

(Az erősítők belseje egymástól eltérő érzékenységű és erősítési képességű fokozatokból áll, amelyek lehetnek

mind egyetlen darab alkatrész belsejében is)

Elvileg régebben kör alakú 5 lábú csatlakozók úgynevezett DIM szabvány szerint bal/jobb oldali bemenő és bal/jobb oldali kimenő (Magnófelvételhez).

Ha volt több lába a csatinak vagy máshogyan kötötték az 5-öt az azért volt, mert egyúttal másik készülékbe is továbbvitték a jelet és így nem kellett a szekrény háta mögött kötözgetni hanem volt valamely készüléken a sok közül egy választókapcsoló.

Kommersz készülékekben viszont össze-vissza kötötték az 5-ös DIM-et így előfordul, hogy nem a megfelelő csatlakozólábon megy ki vagy be a jel.

2013. márc. 27. 19:05
 7/8 Chello ***** válasza:

Ton-Band

Ton-Abnehmer

Ezek rövidítései

2013. márc. 27. 19:06
 8/8 A kérdező kommentje:
Az utolsó 2nek is nagyon szépen köszönöm (különösen az utsó előttinek)!!!
2013. márc. 27. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!