Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért érzékeli olyan késön a...

Miért érzékeli olyan késön a gomb lenyomást a TV távirányotó?

Figyelt kérdés
nem mindegyik gombnál csinálja,mikor megnyomom valamelyiket akkor pl. van hogy 3-4 mp mulva érzékeli hogy megnyomtam a gombott.Az elem benne az új. valaki szakértő, ha tudna válaszólni rá. köszönöm elöre is a válaszokat.
2013. márc. 23. 22:55
 1/5 Lajos54 ***** válasza:

Több esélyes. Ha jó az elem, akkor lehet, hogy elkoszolódott (vagy elkopott) a távvezérlőben az érintkező az adott gomb alatt, esetleg elkoszolódott az infravörös LED előtt lévő lapka (ha van egyáltalán). De lehet, hogy éppen a TV-ben rakódott le sok por az érzékelő ablakára (belülről).

Végső, legrosszabb esetben haldoklik a távvezérlő.

2013. márc. 25. 13:28
 2/5 Lajos54 ***** válasza:

Közben eszembe jutott egy ötlet, amivel kipróbálhatod, működik-e rendesen a távvezérlő: ha van videokamerád, nézd azon keresztül a távvezérlő elejét, miközben sorban megnyomod a gombokat. Ha rendesen működik, a gomb nyomvatartása idején folyamatosan villog a LED, és ezt a kamera keresősében jól lehet látni. (egy fényképezőgépes mobiltelefon is megteszi).

Ha szép egyenletes a villogás, akkor hibátlan a távvezérlő.

2013. márc. 25. 13:41
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, mindent megprobáltam amiket mondtál,ezeket én is alkalmazom:) . mindig tisztogatom a készűlékeket legyen az pc vagy tv vagy bármi elektronikai eszköz,2-3-4 havonta kipucolom mindig,csináltam azt is hogy a fényképező kamerájával megnéztem a led-et, és igen valamelyik gomb kb,2-3 másodperc múlva reagál a nyomásra. ugyhogy valószinű hogy elkopott a gomb alatti érzékelő.Ezt nem tudtam hogy az az érzékelő el tud kopni, még arra is vigyázok tisztitásnál ,hogy amivel be van kenve a nyáklap vagy a gombok alja ilyen olajos szerű valamivel, hogy azt ne tisztitsam le.köszi mégegyszer a válaszokat.
2013. márc. 25. 21:25
 4/5 Lajos54 ***** válasza:

Sajnos a mai távvezérlők már nem olyan tartósak, mint a régiek. Ráadásul javítani is alig-alig lehet őket, hiszen jobbára egy chipből, esetleg egy-két alkatrészből, meg persze a gombokból és a házból állnak.

Ha már nagyon használhatatlan, tehát tovább rontani úgysem tudsz rajt, megpróbálhatod, hogy -nagyon óvatosan- az érintkező felület azon részét, ami közönséges nyomtatott áramköri lap, egy alkoholos fülpiszkálóval letisztítod, a gomb alsó műanyag felületét pedig, ami olyan, mintha fekete festékkel lenne bekenve, tiszta, száraz fülpiszkálóval. Sajnos azt nem tudom, hogy ez milyen anyag, van többféle is, gyártmánytól függően. Az egyik egy nagyon kis ellenállású (szinte vezető) festékanyag, a másik pedig valamilyen kapacitív anyag. Utóbbinál nem egyszerű érintkezést, hanem kapacitás változást érzékel az eszköz.

Ha már teljesen lekopott ("leporladt"), akkor ennyi volt, eddig tartott a távvezérlő. Bár, ha lehetne szerezni ebből az anyagból, akkor talán javítható lenne...

2013. márc. 25. 22:39
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket, annyira nem vészesen rossz, működnek a gombok csak néhány lassaban reagál, meg már találtam weboldalt ahól ugyan ilyen távírányitót árulnak 2500 ft, nem nagy összeg,a tv is régi meg nem egy márkás tv (ALIEN)márkájú, és használtan is kaptam, kétszer javitva volt, egyszer a szerelő csinálta meg, jó pár hónap múlva megint tönkre ment és ugyan azzal a hibaokkal, megnéztem és találtam egy púpos kondit benn, vettem ugyan olyan kondit kicseréltem az alkatrészt és mondom hátha jó lesz, és jóóó let,olcsobban megúsztam a javítást.:) XD
2013. márc. 26. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!