Szeretnék venni egy erős akkus/elem lámpát 8000W-os Az hány lumenes?

Figyelt kérdés

Képet késöbb küldök!

Ez valós teljesítmény?

2013. márc. 18. 04:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Mutass már egy linket róla, adatlappal.

Abból kiderül hogy kétszer erőseb-e.

És ha kétszer nagyobb teljesítményű, akkor is csak 9W, nem 8000 W.

2013. márc. 19. 07:25
 12/23 bamboochatheone ***** válasza:
Ez van vagy fél wattos maximum 1.
2013. márc. 19. 14:50
 13/23 anonim ***** válasza:

Tévedés a fél- egy watt.

A benne lévő led 5 wattos.

Teljesen kihajtva 10 w, de nem hajtják ki.

Néztem pár T6-os lámpa adatlapot. 1 órás üzermidővel írnak rá 6-800 lumen fényerőt, ami hihető. Egy 1500 mAh 3,7 V Litium akkuból ennyit ki lehet venni. Kb. 4,5 - 5 W körül lehet a teljesítménye 100% fényerőn. A vaterás lámpa a 3800 mAh akkujával tudhat akár 2,5 órát is.

2013. márc. 19. 19:10
 14/23 A kérdező kommentje:

Majd teszek fel róla videót ha meg lesz de az nem biztos hogy megveszem.

A szériaszáma 2x-e tehat nem 500 valamennyi hanem 1000felett van gondolom fejlettebb jobb.

2013. márc. 19. 23:29
 15/23 anonim ***** válasza:
Kit érdekel a videó. Adatlapot mutass. Feltéve hogy létező lámpáról van szó, mert már többször emlegetted, kétszer erősebb, ennyiezer, annyival jobb, szóval csak egy ctrl+c ctrl+v az adatlap ide másolása.
2013. márc. 20. 01:46
 16/23 anonim ***** válasza:

Nemrég vettem a kínai piacon egy hasonló lámpát töltővel és 26650-es lítium-ion akkuval. Van egy felirata:

POLICE 1500W

BL-1827

a másik oldalán a felirat:

CREE XML-T6

(Van olyan is nekem, hogy CREE 50W,

....ennek kicsivel nagyobb a fénye.)

Megnéztem mi van az 1500W feliratúban valójában:

A star led csillag alakú hővezető lapján

XP-E feliratot találtam. Ráadásul a led felületének a rajzolata is nem az XM-L ledre, hanem valami gyengébbre volt jellemző. A lámpa üzemi áram felvétele 8-900 mA körül van (hasonlóan mint az 50W feliratúnál) az egy cella lítium-ion akkuból.

Az akku feszültségét megmérve rémültem meg leginkább,

mert 4,3 V-ot találtam benne. Egy ilyen akku max 4.2 Voltig tölthető károsodás nélkül.

Megmértem a töltő üresen mért csúcs feszültségét. 4.44V-os feszültség volt a maximum, vagyis az akkut néhány feltöltés után tönkre tette volna he úgy használom.

Egyébként jó volt a felépítése, csak a zener nem volt benne megfelelő /slendrián hanyag társaság/.

Vigyázni kell ezekkel a lámpákkal mert sok apró részleten múlik, hogy tényleg sokáig tudjuk használni, vagy néhány töltés után tönkre megy az akku, netán a led hűtés problémája miatt hamarosan megsülhet a led is. Ezzel nem csak én találkoztam hanem egy ismerősöm is. A led lötyögött a rögzítés alatt és semmilyen hővezető paszta nem volt alatta. Ráadásul a hővezető lap is elég vékony volt. Igaz, nem nagy teljesítményre volt méretezve.

Volt olyan is amin én lepődtem meg. A led egy kicsi lencse mögött, zoomként fogas léccel mozgatható kicsi pénz érme nagyságú felületre volt szerelve (talán XP-G lehetett mert nem melegedett nagyon), de ahhoz épp elég volt, hogy egy-két perc üzem után a led felmelegedjen 85 celziusz fölé. Csak a laza kapcsolódású fogasléc fogain keresztül kapcsolódott a külső zoomoló gyűrűhöz. A fogas kapcsolatot megkentem hőálló zsírral és ismét megmértem a led hő emelkedését infra hőmérővel

(ilyennel [link] )

Akkor már rendben volt a hőfoka mert nem emelkedett 48 fok fölé. Azóta már vettem 1mm-es hővezető gumi lapot és beragasztottam a ledet tartó gyűrű oldalára. A külső oldalát vékonyan bezsíroztam. Így már még biztonságosabban átadja a hőt a tok felé és a zoom is jól működik.

Viszont ezeknél a gyári zoomos (relatív kicsi lencsével szerelt) lámpáknál csak a nagy széttartású állásban jut ki az összes fény. Amikor távolira állítjuk a vetítést, akkor a lencse olyan távolra kerül a ledtől, hogy a led fényének csak kb a fele - 2/3 része jut ki fókuszba vetítve. A többi el sem éri a lencse felületét mert már előtte szét terül a lámpa belsejében az oldal fal belső felületén.

A lámpa feliratában található horribilis számok dupla W-vel a végükön szerintem a laikusok megtévesztésére írják a lámpa oldalára. Ezeket nem szabad mérvadónak tekinteni a teljesítményét illetően.

Kb ennyit tudok most hirtelen mondani az ilyen lámpákról.

2013. márc. 20. 02:31
 17/23 A kérdező kommentje:

típus: FA-1011BT6 nem találtam róla semmit

de holnap jön meg akkor majd csinálok róla fényképeket

2013. márc. 20. 19:12
 18/23 anonim ***** válasza:
Nem mondod hogy nem találtál semmit. Szóval nem létezik az a weboldal, ahol megrendelted? Akkor honnan fog érkezni?
2013. márc. 20. 21:14
 19/23 A kérdező kommentje:

Aprodon rendeltem és mivel elkelt le is szedte az eladó

Mondom majd holnap küldök képét

2013. márc. 20. 21:40
 20/23 anonim ***** válasza:

Előszedtem különböző ledeket és felraktam egy relatív jobb fényű, 50W feliratú kínai lámpa ledje mellé és lefotóztam.

A lámpa eredeti ledje az 1 Wattos és három sáv található a felületén.

Felírtam a képre a ledek típusát és elérhető teljesítményét. A képek alapján ránézésre is meg lehet állapítani, hogy nagyjából milyen led van előttünk. [link]

A leden látható sávok vagy zónák számát kell figyelni.

Annak alapján be lehet azonosítani, kb. mennyire verhettek át a led típus megjelölésével és ezzel együtt a fényteljesítménnyel és az elérhető elektromos teljesítménnyel.

2013. márc. 21. 00:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!