Szeretnék venni egy erős akkus/elem lámpát 8000W-os Az hány lumenes?
Képet késöbb küldök!
Ez valós teljesítmény?
Mutass már egy linket róla, adatlappal.
Abból kiderül hogy kétszer erőseb-e.
És ha kétszer nagyobb teljesítményű, akkor is csak 9W, nem 8000 W.
Tévedés a fél- egy watt.
A benne lévő led 5 wattos.
Teljesen kihajtva 10 w, de nem hajtják ki.
Néztem pár T6-os lámpa adatlapot. 1 órás üzermidővel írnak rá 6-800 lumen fényerőt, ami hihető. Egy 1500 mAh 3,7 V Litium akkuból ennyit ki lehet venni. Kb. 4,5 - 5 W körül lehet a teljesítménye 100% fényerőn. A vaterás lámpa a 3800 mAh akkujával tudhat akár 2,5 órát is.
Majd teszek fel róla videót ha meg lesz de az nem biztos hogy megveszem.
A szériaszáma 2x-e tehat nem 500 valamennyi hanem 1000felett van gondolom fejlettebb jobb.
Nemrég vettem a kínai piacon egy hasonló lámpát töltővel és 26650-es lítium-ion akkuval. Van egy felirata:
POLICE 1500W
BL-1827
a másik oldalán a felirat:
CREE XML-T6
(Van olyan is nekem, hogy CREE 50W,
....ennek kicsivel nagyobb a fénye.)
Megnéztem mi van az 1500W feliratúban valójában:
A star led csillag alakú hővezető lapján
XP-E feliratot találtam. Ráadásul a led felületének a rajzolata is nem az XM-L ledre, hanem valami gyengébbre volt jellemző. A lámpa üzemi áram felvétele 8-900 mA körül van (hasonlóan mint az 50W feliratúnál) az egy cella lítium-ion akkuból.
Az akku feszültségét megmérve rémültem meg leginkább,
mert 4,3 V-ot találtam benne. Egy ilyen akku max 4.2 Voltig tölthető károsodás nélkül.
Megmértem a töltő üresen mért csúcs feszültségét. 4.44V-os feszültség volt a maximum, vagyis az akkut néhány feltöltés után tönkre tette volna he úgy használom.
Egyébként jó volt a felépítése, csak a zener nem volt benne megfelelő /slendrián hanyag társaság/.
Vigyázni kell ezekkel a lámpákkal mert sok apró részleten múlik, hogy tényleg sokáig tudjuk használni, vagy néhány töltés után tönkre megy az akku, netán a led hűtés problémája miatt hamarosan megsülhet a led is. Ezzel nem csak én találkoztam hanem egy ismerősöm is. A led lötyögött a rögzítés alatt és semmilyen hővezető paszta nem volt alatta. Ráadásul a hővezető lap is elég vékony volt. Igaz, nem nagy teljesítményre volt méretezve.
Volt olyan is amin én lepődtem meg. A led egy kicsi lencse mögött, zoomként fogas léccel mozgatható kicsi pénz érme nagyságú felületre volt szerelve (talán XP-G lehetett mert nem melegedett nagyon), de ahhoz épp elég volt, hogy egy-két perc üzem után a led felmelegedjen 85 celziusz fölé. Csak a laza kapcsolódású fogasléc fogain keresztül kapcsolódott a külső zoomoló gyűrűhöz. A fogas kapcsolatot megkentem hőálló zsírral és ismét megmértem a led hő emelkedését infra hőmérővel
(ilyennel [link] )
Akkor már rendben volt a hőfoka mert nem emelkedett 48 fok fölé. Azóta már vettem 1mm-es hővezető gumi lapot és beragasztottam a ledet tartó gyűrű oldalára. A külső oldalát vékonyan bezsíroztam. Így már még biztonságosabban átadja a hőt a tok felé és a zoom is jól működik.
Viszont ezeknél a gyári zoomos (relatív kicsi lencsével szerelt) lámpáknál csak a nagy széttartású állásban jut ki az összes fény. Amikor távolira állítjuk a vetítést, akkor a lencse olyan távolra kerül a ledtől, hogy a led fényének csak kb a fele - 2/3 része jut ki fókuszba vetítve. A többi el sem éri a lencse felületét mert már előtte szét terül a lámpa belsejében az oldal fal belső felületén.
A lámpa feliratában található horribilis számok dupla W-vel a végükön szerintem a laikusok megtévesztésére írják a lámpa oldalára. Ezeket nem szabad mérvadónak tekinteni a teljesítményét illetően.
Kb ennyit tudok most hirtelen mondani az ilyen lámpákról.
típus: FA-1011BT6 nem találtam róla semmit
de holnap jön meg akkor majd csinálok róla fényképeket
Aprodon rendeltem és mivel elkelt le is szedte az eladó
Mondom majd holnap küldök képét
Előszedtem különböző ledeket és felraktam egy relatív jobb fényű, 50W feliratú kínai lámpa ledje mellé és lefotóztam.
A lámpa eredeti ledje az 1 Wattos és három sáv található a felületén.
Felírtam a képre a ledek típusát és elérhető teljesítményét. A képek alapján ránézésre is meg lehet állapítani, hogy nagyjából milyen led van előttünk. [link]
A leden látható sávok vagy zónák számát kell figyelni.
Annak alapján be lehet azonosítani, kb. mennyire verhettek át a led típus megjelölésével és ezzel együtt a fényteljesítménnyel és az elérhető elektromos teljesítménnyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!