Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » TDA 2005 Végfokról vélemények?

TDA 2005 Végfokról vélemények?

Figyelt kérdés
Hangja, Teljesítmény, torzítás, hangeró, fűtés..
2013. márc. 15. 17:04
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]

Nem egy high-end audio eszköz. Olcsó, kevés járulékos alkatrészből felépíthető, autórádiókban v hasonló helyeken használatos audio végfok IC. Ár-érték együtt vannak. Occso és annyit is tud. :(

Ha jobbat szeretnél szintén kevés alkatrészből, akkor a hybrid IC-k felé kacsintgass! :)

2013. márc. 15. 17:13
 2/4 anonim ***** válasza:

Kommersz alap kategória, semmi extra.

Mire kell?

2013. márc. 15. 17:43
 3/4 A kérdező kommentje:
Itthoni zenehallgatás, PC re erősítő, 2DB 40Wattos 4Ohmos hangfal hoz kell. De viszont Hekit016 os kit ből építem és és az hidas cucc, tehát 2*20 wattnak van írva, mert 2 IC van benne és hídba van kötve és úgy 2*20watt
2013. márc. 15. 20:42
 4/4 Chello ***** válasza:

2005 gyenge hangot ad szerintem szerény tápról.

Kis teljesítményéhez túlságosan is fűt.

Szeretik használni "szép" hangja miatt ha meg van toldva erősebb tranzisztoros valamivel és nem ez viszi a terhelést.

(Nekem akkor sem tetsztt akárhogyis)

Válassz 4 kimenetű tda-t van benne védelem amiért hálás leszel ha nem is tudod :) Nekem a hangja is bejött árához képest nagyon is.

Viszont éppen ennek az az ára, hogy néhány dologra begerjed ha nagyon sok a magas (ha nem akk. értelemszerűen nem) összesen 2x gerjedt be 1x hangfaltól másik alkalommal visszacsatolt magasaktól (az én voltam :)

Mélyben picit kevesebb mint egy 7294, de az nagytápról megy 35v 100wx1 és nincsen bnne védelem úgyhogy csak referenciaképpen mondom, hogy a kis tda-k átvitele alul gyengébb mint pl. ez. EQ neki azt jólvan.

7381 és hasonlók 4 ohmon kínoztam de alatta sem nagyon torzít. Bírja a 16-18 V-ot és ebből kimegy

12.8/4 ohm=3.2*12.8=41w/csatorna vagyis menne ha tudna de mivel lekorlátoz így torzít helyette.

Lényeg az, hogy hallgathatóan kb. 80w ot le lehet szedni az egész ic-ről. (az csatornánként 20) és ez meg is felel a doksiban foglaltaknak.

2013. márc. 15. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!