SEpi455 kérdése:
Hogyan szereljek hangfalakat a motoromba?
Figyelt kérdés
egy cruiserről van szó és pici 5AH 12v aksi van benne és arra gondoltam hogy vennék egy bigyót olyat amit autónál a szivargyújtóba dugdosnak és 230 voltot csinálnék a 12v ből és rákötnék sima pc-s aktív hangfalakat működne ez nekem?2013. márc. 8. 21:42
1/3 anonim válasza:
Működne, csak hülyeség lenne. A 12V-t az inverter átalakítja 230V 50hz váltakozóárammá. Ez veszteségekkel jár. Utána a pc hangfalban a trafó letranszformálja 9V váltóra, ez is veszteségekkel jár. A végén pedig a pc hangszóró 12V egyenről megy a legtöbb esetben. Én az csinálnám, hogy megmérném a tápfeszt, és hogy milyen erősítő van benne. Aztán ha 12V-ról működik, kiszedném belőle a trafót, és közvetlen bekötném akár a szivargyújtóra. Így egy csomó felesleges átalakítást és veszteséget elkerülsz, ami csak előny.
2/3 anonim válasza:
:)
Ezeket beleépíted , egy dobozba külön aksival legalább 12v 10ah kéne neki. Ha nem max hangerőn szólna, biztos bírná pár óráig azért. Ehhez már csak egy mp3 lejátszó, vagy telefon kell, meg egy jack -rca kábel. Lehet variálni a hangszórókat is bármit :
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a Válaszokat :D
2013. márc. 11. 18:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!