Firhang kérdése:

Elektromos hegedű. Hogy szólaltathatom meg?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Most vettem made in kína elektromos hegedűt, kaptam hozzá fülhallgatót, van rajta füles kimenet, meg hangerőszabályzó, de nem hallok rajta semmit, csak hogy súrlódik a vonó a húrokon. A pengetést hallom valamennyire. Az lenne a kérdésem, hogy ha fülhallgatón szeretném megszólaltatni, akkor is kell hozzá vennem még valamit,erősítőt, vagy tudjamisént, esetleg a hegedű nem működik rendeltetésszerűen? Eddig csak akusztikus gitárral találkoztam messziről, egyébként egyáltalán nem ismerem a hangszereket.

2013. márc. 8. 14:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem kelleni fog valamilyen erősítő, mert a hegedűben levő hangszedő csak nagyon gyenge jelet ad ki, és az tuti nem elég a fülhallgató működéséhez. A hegedűkkel semmi tapasztalatom nincs, de a gitárokkal és basszusgitárokkal igen, ez alapján gondolom, hogy egy elektromos hangszerhez szüksges erősítő.
2013. márc. 8. 14:22
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Azt még elfelejtettem mondani, hogy rákötöttem hifi erősítőre, de ott is alig hallatszott. Remélem nem rossz, de az az igazság hogy még sosem hegedültem, kell hozzá valami trükk, hogy folyamatos hangot adjon, vagy elég ha végighúzom a vonót a húron? Valami speciális erősítő kell ide, ami aztán olyan kimenetre alakítja a jelet, ami már elég a fülhallgatónak, vagy a mezei vonalbemeneteknek?
2013. márc. 8. 15:41
 3/7 A kérdező kommentje:
Rájöttem mi volt a gond! A GYANTA! kb. 1/4 órát gyantáztam a vonót, aztán kipróbáltam, és láss csodát! Megszólalt a néma hegedű.De ahhoz képest hogy ezek az elektronikus hegedűk- silent violinok elég hangosnak találom. Fülhallgató kimenet van rajta és működik vele, azt hiszem, de eleve eléggé hallani a húrokat, szal még nem tudtam megállapítani mennyire. Talán olyan zárt füles kéne hozzá. A Line Out-t rákötöttem a hifi erősítőjére, aztán fejhallgató kimenetet, és ez utóbbit jobban lehetett hallani, de nem söpört el a hangerő, ezen még dolgozni kell(vagy gyantázni:).
2013. márc. 8. 20:13
 4/7 anonim válasza:
Ha van benne gyári 9V-os elem azt érdemes kicserélni.
2013. okt. 18. 17:08
 5/7 Lil' LeD válasza:
Neeem kell sokat gyantázni. Négyszer-ötször végighúzod a a vonón, kicsi oda-vissza mozdulatokkal, és kész is. Én már évek óta hegedülök. Ha a pengetést is halkan hallod erősítővel, ott már gond van. Az más kérdés, hogy ne kínaiaktól vegyél hangszert. :D
2014. ápr. 20. 21:27
 6/7 anonymus1928 válasza:

Már régen hegedülök és most vettem egy elektromosat a zenekar miatt. Ha engem kérdezel a Yamaha az eggyik legjobb egy kicsit (elég) drága (mondjuk egy kezdőnek nem is ajánlanám) de gyönyörű hangja van és jól működik.

Kínait semmiképp! Ha érdekel: [link]

2014. jún. 17. 06:08
 7/7 anonim válasza:
tudom hogy már nem aktuális a kérdés, én inkább kérdeznék. Most vagyok elektromos hegedű vásárlás előtt és én sem vagyok tisztában azzal hogy mi kell hozzá? Mindenképp kell hozzá erősítő?
2015. dec. 19. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!