Mennyien amatőr rádióznak még (144-146 MHZ,432-438 MHZ)?
Figyelt kérdés
Azt olvastam egyik oldalon nagyon haldoklik az amatőr rádiózás fogalma, és hogy egyre többen használják a 446mhz-es ingyenes tartományt, természetesen ilyen 5-10 wattal, mi igaz ebből?2013. márc. 6. 16:16
1/21 anonim válasza:
persze, hogy haldoklik, de ezt nem is azért csinálja az ember. a 446 megahertzet 0.5 W fölött használni pont annyira illegális, mint az amatőr sávon engedély nélkül azt csinálni, amit akarsz, úgyhogy döntsd el, mit szeretnél...
2/21 A kérdező kommentje:
Azzal tisztába vagyok, de annyira nem illegális mint az engedélyköteles frekvencia használat..
2013. márc. 6. 16:27
3/21 anonim válasza:
De. Tudsz magyarul? Ugyanannyira illegális.
4/21 anonim válasza:
Mindenesetre értem, mit szeretnél kérdezni, én lesza.arnám az amatőröket, különös tekintettel a magyar amatőrközösségre, és tolnám 446-on, nem foglalkozik vele senki ha nem zavarok be vele valahova. de a pmr-eseket azért idegesíti amikor elnyomod a sávot, és vissza se leet szólni mert messze vagy, úgyhogy azért valami önkontroll meg tolerancia nem árt
5/21 A kérdező kommentje:
Én értem amit írsz, de ha mondjuk 446-mhzen beszélsz pl. 2 wattal és hallgatják a teljesítményt nem fogják annyira figyelni mintha, 144 mhz beszélsz, azonosító stb. nélkül, csak jobban feltűnik, tudom hogy mindkettő illegális..
2013. márc. 6. 16:33
6/21 anonim válasza:
Egyikkel se foglalkozik senki. Dugd el az antennát, különös tekintettel a szomszédokra, ha társasházban vagy, soha nem találnak meg. Persze rendszeresen nem fogsz tudni forgalmazni az amatőrsávon, hívójel nélkül meg beszélni se lehet elvileg...
7/21 anonim válasza:
Viszont a 446 megás sávon igenis tönkre fogod tenni mindenki forgalmazását, aki a legális 0,5 watton nyomja, és bár ezzel nem foglalkozik senki, illegális is, és parasztság is.
8/21 A kérdező kommentje:
Ezen a környéken nincs amatőr rádiós egyáltalán..
Egyébként nem akarom tönkre tenni senki beszélgetését, és nem is mindennapi célra lenne nagyobb teljesítmény, hanem pl. mikor autóval megyünk többen, nem árt egy kicsit erősebb rádió, tévedtem már el egyszer a szabvány 0.5 miatt...
2013. márc. 6. 16:48
9/21 anonim válasza:
Hogy soha nem találnak meg?
Azt kétlem.Ültem a hírközlés autójában.Címre vitt a motyó.Sőt...
Antenna eldugás semmit nem ér.HA meg zavart okozol,és megfognak, hajjaj...
Nekünk van "X" hivatalos,endélyes rendszerünk.Ha bezavar valaki, nekünk ingyenes a mérés,de ha megfogják a zavarót,mindent rászámláznak
10/21 anonim válasza:
Engem sose találtak meg két és fél év illegális forgalmazás, FM kalózrádiózás és tv frekis kísérletek folytatása során, nekem ennyi elég :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!