Lehet sztereó fényképekből 3D képnézegetőt csinálni? Vagy venni ilyen eszközt? Nem olyant, ami pici diával működik, hanem papírképpel.
Szerintem ahhoz kár lenne szétszedni kettő db múzeális harmonikás antik 6X9-es filmre dolgozó fényképező gépet.
Keress két nagyítót amit szemüvegként a két szemed elé teszel. A papír képeket úgy kell beállítani, hogy a lencsével élesen lásd. A képek egymáshoz való távolságát pedig úgy, hogy a két képet egymás felé közelíted. amíg a látó mezőben egybe nem olvadnak 3D-s kép formájában.
Persze ehhez kell kettő olyan kép, amit korábban kb egymástól 7 cm távolságból fotóztad.
Régebben szórakoztam ilyesmivel, igaz szabad szemmel néztem, csak úgy kancsítani kell kicsit hozzá.
Arra a kérdésre, hogy lehet 3D kép nézegetőt csinálni fényképekhez, ennél többet sz'tem senki nem tud mondani:
Keress két nagyítót amit szemüvegként a két szemed elé teszel. A papír képeket úgy kell beállítani, hogy a lencsével élesen lásd. A képek egymáshoz való távolságát pedig úgy, hogy a két képet egymás felé közelíted. amíg a látó mezőben egybe nem olvadnak 3D-s kép formájában.
Persze ehhez kell kettő olyan kép, amit korábban kb egymástól 7 cm távolságból fotóztad.
Így lehet ilyent készíteni.
A nagyító lencséket be lehet foglalni tartóba és az egészet megfelelő távolságban lehet rögzíteni, ami adott méretű fotókat meg tud mutatni 3D-ben.
Más megoldás nem tudom hogyan lenne elképzelhető.
Ezm az elve. Aztán mennyire építed ezt valamilyen célszerű burkolatba ami a fényt sem zárja ki, az már egyéni dolog.
Legcélszerűbb ezt egy vékony váz szerkezetként megépíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!