Projektorba létezik a gyári izzó helyett vmi más megoldás, esetleg ledek alkalmazása, ami olcsóbb megoldást jelentene?
Sony VPL-ES4 3LCD projektorrol van szó, a lámpa 165wattos gyárilag benne, nem tudom hány voltos [link]
az alábbi linken található részletes leírás a projektorrol. csak bemutatók vetítéséhez lenne használva, ezért nem szeretnék sokat költeni a gyári izzóra.
Gondolom az eladó is rájött, hogy egy lámpacsere nem két forint, ezért szabadult meg tőle.
Nem tudok mást mondani: a lámpa modul is része a projektor optikai rendszerének. Bármi mással próbálva nem fogsz kielégítő fényerőt kapni.
Az árak elég változóak, 50-70 ezerig, használtan egy-kétszáz órásan 20-40 ezer között láttam a neten.
Találatok a legdrágábbtól a legolcsóbbig:
Az utolsót megtaláltam máshol is, maillel:
Bármelyik 4200k g12 fémhalogén izzó jó csak arra figyelj oda hogy amikor a búrát megnyitod a kisülőcső végén lévő biztonsági lemezkét távolítsd el mert az pontosan arra szolgál hogy kinyírja a csövet ha megreped vagy összetörik a búra. Én ezzel szívtam párszor mire rájöttünk miért csak 1-2 órát megy a lámpa 12 ezer helyett. Kicsit gyengébb fényességű lesz a proji de jobb mint a semmi, sőt. A led-et meg se próbáld, az optika a fényerő zömét elnyeli. A xenon jó lenne de túl drága és külön meghajtó is kellene. Nem éri meg. A halogén pedig forró és túl sárga,az írásvetítőbe való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!