E. Könyvet (vagy sima egyszerű szöveget) milyen programmal lehet átkonvertálni hang formátumba?
Konvertálni sehogy nem lehet.
Felolvasó program kell pl. SpeakBoard, NVDA, és azt mentheted mp3-ba.
@Vazeratti: Ne ílélkezzünk, barátom!
Én sem szeretem a gépi szöveget, de ismerek erősen gyengénlátókat, akiknek megváltás a felolvasógép. Volt egy srác, akivel együtt jártam egyetemre, teljesen vak volt, és a laptopján jegyzetelt minden órán, és minden nem elektronikus könyvet el tudott olvasni a laptopján úgy, hogy a könyvet beszkennelte, és a program felolvasta neki.
Aztán van egy barátom, aki mesterember, egész nap a kétkezével dolgozik. Ő ha nem zenét/rádiót hallgat közben, akkor úgy olvassa az internetes szövegeket, hogy felolvastatja a gépi progrrammal. Ők elmodták, mután nekem szörnyen hangzott, hogy megszokás dolga, egy idő után már fel sem tűnik nekik, mennyire művi.
Olyan, mint másnak a szemüveg: eleinte borzasztó, művi, a megszokás után észre sem veszi az ember.
Ezért mondom, hogy vizsgáljunk meg előbb más szempontokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!