Mi a véleményetek a Polk Audio DB series 12-es mélynyomóról?
Nem tudom melyik típusra gondolsz, egy ilyet találtam:
Itt zárt ládát ajánl hozzá, de ez attól is függ milyen autóba menne, milyen hifi komponensek mellé, miylen zenéhez. A lényeg, hogy pontosan meg kell terveni a ládát, mert nagyon nem mindegy mibe teszed! Mondjuk egy zártat nehezebb elrontani, mint egy reflexet. :)
360W rms-el terhelhető, de érzékenységet nem találtam, pedig az is fontos adat lenne a megfelelő erősítő kiválasztásához. Én sub-hoz minél nagyobb erősítőt tennék, a monoblock lenne a legjobb, persze kérdés mennyi pénzed van erre.
A mai tüncitünci zenékhez és a minél nagyobb hangerőhöz reflex láda kellene. Viszont azt meg kell tervezni. Vannak ehhez programok, de megkérdezhetsz hozzáértőket is. Fontos, hogy hány literes a láda, mekkora átmérőjű és hosszú a reflexcső, milyen anyagból van, van-e csillapító anyag benne, stb- Elég sok a tényező.
A hangfal akkor fog leégni, ha túlterheled. :) A nagy erősítő önmagában nem gond, sőt jó is , ha van tartaléka és nem erőlködik. Nem szabad torzításig hangosítani soha, illetve a mély kiemelést, loudness-t is kerülni kell, főleg, ha hajtod rendesen a cuccot. Egy kis teljesítményű erősítővel hamarabb ki lehet nyírni egy hangszórót, mint egy megfelelővel, mivel, ha egy erősítő túl van terhelve, torz jelet küldd a hangszóróra és leégeti azt. Szóval nem kell félni a nagy erősítőtől. :)
A kocsimban egy 325W rms teljesítményű erősítő hajt egy 275W rms teljesítményű mélyet. Jó barátságban vannak. :D
Milyen rendszerbe tervezed? Milyen erősítőről hajtod majd? Honnan kapja a jelet? A mélyet mivel vágod (alul áteresztő szűrő)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!