A Canon 6D tudja kezelni a SIgma 18-200 3.5-6.3 dc os hsm II-t?

Figyelt kérdés
Tudom hogy full-frame a váz, tudom, hogy nem minden objektív rakható fel rá, tudom hogy az AF objektívek rakhatók fel a full-framre és tudom hogy az AF-S objektívek nem és tudom hogy egyes objektívek kifejezetten APS-c vázra lettek tervezve szóval ugorjuk át a kioktatós részt és csak vászoljatok a kérdésemre!
2013. febr. 8. 09:42
 1/2 anonim ***** válasza:

Akkor kezdjük a kioktatós résszel (már csak a nagyméretű arcod és a kellemes, barátságos stílusod miatt is): az AF (autofocus) nem oszt és nem szoroz ilyen szempontból. AF-S meg nem tudom mi. Amire te gondolsz, az talán az EF / EF-S lehet...? De persze biztos ezzt is tudod és csak kíváncsi vagy, figyelünk-e.

És hogy érdemi választ is adjak a kérdésedre: nem.

2013. febr. 8. 17:16
 2/2 anonim ***** válasza:

Az AF és AF-S Nikon jelölés, arra vonatkozik, hogy az objektívben van-e fókuszmotor, köze nincs ahhoz, ami neked kell, ráadásul minden Nikon vázra rá lehet tenni az összeset (max nem lesz autofókusz).

A Sigma objektívekben a DC azt jelenti, hogy APS-C vázakra fejlesztették, azaz nem megy fel a 6D-re.

De ha fel is menne, egy ilyen fos objektívet erre a vázra feltenni olyan mértékű hozzá nem értés, ami megkérdőjelezi, hogy érdemes-e egyáltalán ebbe fektetned. Ahhoz, hogy a vázad érjen valamit, az árának nagyjából a kétszeresét leszel kénytelen objektívekre költeni (jórészt Canon L-es darabok). És természetesen messzemenően ismerned kell a manuális beállításokat.

Végezetül teljesen egyetértek az elsővel: ezzel a stílussal gyakorlatilag beleszaladtál a pofonba...

2013. febr. 8. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!