Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Heavy Metalhoz milyen gitár...

Heavy Metalhoz milyen gitár erősítőt ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Mint pl.: Judas Priest, Dio, Hammerfall stb...

2013. febr. 3. 18:32
 1/5 anonim válasza:
Az erősítők beépített torzítója nem mindig az igazi. A helyedben vennék egy egyszerű, de hangosat és mellé egy torzító pedált. Ha azt nem tudod most megengedni, akkor inkább spórolj még, ha sürgős, akkor aminek nagyon rossz a torzítója: Stagg. Aminek még szódával elmegy: powerstate
2013. febr. 4. 06:32
 2/5 anonim ***** válasza:
de, a beépített torzító az igazi. az ilyen szar pedálok úgysem veszik fel a versenyt egy jó gyári csöves torzítóval. hány hírességnél látsz szar torzítópedálokat?:D
2013. febr. 4. 11:01
 3/5 A kérdező kommentje:

Igazából van egy BOSS ME-70-es multiple effects pedálom és meg vagyok vele elégedve, és hozzá egy Fender Frontman 212R. Ezeket bátyámmal felesbe vettük de én a gitárerősítőt oda adnám neki, mert arra gondoltam én vennék egy olyan erősítőt ami kifejezetten metál zenékhez ajánlott így talán a hangzásból többet lehetne kihozni.

Ezért kérdezem hogy mit ajánlanátok? És ha lenne egy frankó erősítő frankó torzítóval akkor a multi effektet is oda passzolnám bátyámnak.

2013. febr. 4. 16:16
 4/5 anonim válasza:
#2.! Igazad van de ők meg is tudják fizetni azt. Egy Átlag ember úgy van a legjobb hatásfokon ha már foglalkozik vele hogy vesz egy hangosat és mellé egy pedált. Amit megvennél hogy jól torzít, otthoni erősítőnek, azok nem igazán jók.
2013. febr. 4. 16:50
 5/5 anonim válasza:

Nem tudom aktuális-e még a kérdés, de!:

Tényleg nincs párja egy csöves erősítőnek, viszont létezik olcsóbb megoldás is. Ami a legolcsóbb elfogadható megoldás, hogy veszel egy tranyós Powerstate fej+ láda szettet (használtan 60ezer körül találsz) és mellé egy valamilyen metál torzítót. A fej+ láda megoldás nagyon kihozza a distortion hangzást, így jó megoldás rockhoz, metálhoz. Ha szeretnél kicsit kidolgozottabb soundot, nem adod oda a multit a bátyádnak :D hiszen a delay, a reverbe, a compressor, a chorus és egy kis csöves szimuláció csodákra képes még az ilyen olcsó multiknál is, persze csak ha tudod használni... Aztán ezeket az effekteket szépen fokozatosan lecserélheted analóg cuccokra, de addig tökéletes. Egy a lényeg a torzítás legyen minőségi (persze a többi is fontos, de itt csak másodlagosak.)

Remélem tudtam segíteni.

2013. ápr. 10. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!