Hogyan/milyen programmal lehet kiskazettás videókamera felvételt számítógépre átvinni?
Konkrétan ismerem a kamerát, bármilyen, ismétlem: BÁRMILYEN videóvágó programmal le lehet róla szedni a felvételt tökéletes minőségben, ami tud külső eszközről importálni.
Én mondjuk a firewire csatlakozást használtam, de elvileg usb-n is mennie kell.
Melyik programot ajánlanád?
Mert tettek egy kísérletet, de elég vacak volt a minősége, ez lehet a videókártya miatt, érdemes lenne másik géppel is leszedni?
Lehet, hogy azért lett rossz a minősége, mert nem jó beállítást használtak a programban.
Rendes beállításoknál egyetlen egy dologtól függ a minőség, és az nem a videokártya, hanem a HDD, mégpedig hogy tud-e rá megfelelő sebességgel írni, máskülönben elég sok dropped frame lesz.
Én egyébként Pinnacle Studiót használtam annak idején.
Szuper, köszi, megnézem a programot!
Mivel nem ismerem, abban még tudnál segíteni, hogy milyen beállításokra kell figyelni? Köszi!!!
Ha jól emlékszem, van olyan beállítás, hogy DV.
Ez gyakorlatilag "nyersen" veszi át a felvételt (1 órás kazetta kb. 18 GB-os file lesz).
Én mindig így használtam, majd a megvágott felvételt kovertáltam a kívánt formátumba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!