Hogyan/milyen programmal lehet kiskazettás videókamera felvételt számítógépre átvinni?

Figyelt kérdés
Egy megoldást találtunk, de nagyon pocsék a felvétel. Modell: Sony DCR-HC17E PAL, olyan modell, aminél elvileg lehet.

2013. jan. 30. 14:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
A leírása szerint van hozzá Windows-os progi, és azzal át lehet venni. ("i.Link") Azt próbáltad?
2013. jan. 30. 14:41
 2/14 Golan Trevize ***** válasza:

Konkrétan ismerem a kamerát, bármilyen, ismétlem: BÁRMILYEN videóvágó programmal le lehet róla szedni a felvételt tökéletes minőségben, ami tud külső eszközről importálni.

Én mondjuk a firewire csatlakozást használtam, de elvileg usb-n is mennie kell.

2013. jan. 30. 15:10
 3/14 A kérdező kommentje:

Melyik programot ajánlanád?

Mert tettek egy kísérletet, de elég vacak volt a minősége, ez lehet a videókártya miatt, érdemes lenne másik géppel is leszedni?

2013. jan. 31. 19:09
 4/14 Golan Trevize ***** válasza:

Lehet, hogy azért lett rossz a minősége, mert nem jó beállítást használtak a programban.

Rendes beállításoknál egyetlen egy dologtól függ a minőség, és az nem a videokártya, hanem a HDD, mégpedig hogy tud-e rá megfelelő sebességgel írni, máskülönben elég sok dropped frame lesz.

Én egyébként Pinnacle Studiót használtam annak idején.

2013. febr. 1. 08:26
 5/14 A kérdező kommentje:

Szuper, köszi, megnézem a programot!

Mivel nem ismerem, abban még tudnál segíteni, hogy milyen beállításokra kell figyelni? Köszi!!!

2013. febr. 1. 14:26
 6/14 Golan Trevize ***** válasza:

Ha jól emlékszem, van olyan beállítás, hogy DV.

Ez gyakorlatilag "nyersen" veszi át a felvételt (1 órás kazetta kb. 18 GB-os file lesz).

Én mindig így használtam, majd a megvágott felvételt kovertáltam a kívánt formátumba.

2013. febr. 1. 14:34
 7/14 A kérdező kommentje:
Na, minden összeállt...majdnem, azaz nálam van a kamera, megvan a program...csak nem ismeri fel a számítógép a kamerát usb-vel, mit kellene csinálnom? (Win7-em van) Köszi!
2013. febr. 3. 19:31
 8/14 Golan Trevize ***** válasza:
Edit módban van a kamera?
2013. febr. 4. 08:23
 9/14 A kérdező kommentje:
Igen! Arra gondoltam, hogy én usb-vel kötöttem össze és win7-hez meg már lehet az ILink csatlakozó kellene, mert a kamerához adott program is csak Win XP-ig jó, külön program kellett hozzá.
2013. febr. 4. 11:19
 10/14 A kérdező kommentje:
Tovább bonyolódik a helyzet, elmentem kábelt venni, hááát igen, kellene a gépbe DV kártya is (mivel ennek az ILink kábelnek egyik fele a kamerába, másik fele a dv-kártyába csatlakozik-azt hittem az sima usb), nekem az nincs, nézegettem neten, ebay-en, ennek még utána kell kérdeznem.
2013. febr. 4. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!