A discovery-n szerintetek a licitvadászok meg van rendezve vagy tényleg ilyen jók hogy mindig 10 000 dollár profitokat csinálnak?
Persze. Valamint 2012-ben hajókon menekül meg az emberiség, és egy muksó Vasember ruhában rohangál, valamint a hátsó kertben egy dinoszaurusz rakja épp a tojásait.
Nem kell mindent elhinni amit a TV-ben látsz!
Nagyrészt rendezett. Amerikában a műsor előtt mindig kiírják, hogy több árverés és eladás csak dramatizáció, el van játszva.
Plusz ha belegondolsz, reálisan nézve teljességgel lehetetlen, hogy a két főszereplő a sok utazgatást, elszállásolást meg a többi logisztikai költséget fedezni tudja a raktárakból származó bevételből, főleg mivel a legtöbb raktár a valóságban nagy bukta lenne, és nem származna belőlük annyi haszon, mint amit a műsor el akar hitetni velünk.
Olvastam olyat is, hogy valamelyik segéd, aki részt vett a műsor elkészítésében, bevallotta, hogy az értékes tárgyakat csak kölcsönveszik másoktól, aztán direkt elhelyezik a raktárakban, majd forgatás után visszaadják őket a valódi tulajnak... de ezt nem tudom, hogy igaz-e. Mármint azt biztosra veszem, hogy több tárgyat tényleg a műsor kedvéért "csempésznek" be a tárolókba, csak azt nem tudom, hogy valamelyik készítő ezt tényleg bevallotta-e.
A műsorvezetőknek amúgy sem ez a licitvadászat a fő munkájuk, többek között színészek is (Ton pl. szerepelt Bear Grylls egyik műsorában meg valamelyik helyszínelős sorozatban is feltűnt), tehát ha netán tényleg hiteles is a műsor, és tényleg vannak veszteségeik (amiket a műsorban többnyire nem mutatnak), akkor sem ez a fő bevételi forrásuk, maximum egy mellékes munka, amiért kapják a gázsit.
Az viszont tudtommal igaz, hogy ők nagyon jártasak a régiségek és fegyverek terén.
Ja, persze. Egy idő után már letudtam volna rúgni a tv-t amikor a dagadt fószer "Boom Baby!" felkiáltással mindig talált egy 10 000$-os antik fegyvert a raktárakban. Néha ugyanazt, amit pár résszel korábban. Azután elmennek a bajuszos fickóhoz (függetlenül attól, hogy hivatalosan a kontinens másik végén voltak árverésen), és tízszer annyiért adják el neki, mint amennyiért a discovery más fegyver eladással foglalkozó műsoraiban valaha is tudták.
A másik kedvencem, amikor csak akkor adnak cuccért pénzt, ha működik. És csodák csodájára, hát nem működik? Minden alkalommal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!