Van egy hifi erősítőm, szilveszterkor felmelegedett, egy idő után kikapcsolt, áramot kap. Mi lehet a baja?
Mint ahogy írtad, túlmelegedett, és a védelmi elektronika lekapcsolta a tápfeszültségellátást.
Elméletileg, ha a hőmérséklet lecsökken, akkor indulni kellene az erölködőnek, ha nem így van akkor még sok-sok oka lehet.
Úgy tűnik elromlott.
Ha egyik csatorna sem szól a táp környékén keresgélnék, esetleg biztosíték.
Csak ha értessz hozzá!
Másként szervíz - hozzáértő haver, barát.
Bocs, amikor elkezdtem írni a válaszomat még nem szólt hozzá senki, csak közben el kellett mennem, amikor visszajöttem elküldtem de látom már nem aktuális.
Mi a pillanatnyi állapot?
Ha áram van a trafónál, paneleknél akkor alapvetően be van kapcsolva, csak gondolom nem hallasz semmit a hangfalakban. Nézzük meg, hogy az erősítőből jön-e ki jel, nincs-e a hangfal kábellel baj, jó-e a hangfalad?
Van valamilyen mérőműszered?
Akkor nagy valószínűséggel erősítőn belül van a baj és ezt jelzi is a zöld leded.
Ha esetleg meg akarod mérni, hogy a kábeleden és a hangfaladon nincs-e komoly hiba, akkor vedd ki a hangfal kábeled végét az erősítőből, és Ohm mérővel (ellenállás mérő) ha rámérsz a hangfal felé menő kábelre akkor 4-8 Ohm körüli érték azt jelzi hogy ott nincs elsőre komoly baj.(szakadás vagy rövidzár). De vigyázz ugyan oda kell visszarakni majd a kábelt ahonnan kivetted, polaritás számít ! Figyeld meg kiszedés előtt melyik színű kábel hol volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!