Erősítő probléma, hogy is van ez?
Nem így van. A 100W az erősítő max szinuszos teljesítménye.
A kimenő jel mérhető nagysága elég sokmindentől függ, többek között a terhelés (hangfal) impedanciájától.
"20W-os bemenő jelet kapcsolok" - egy hangerősítő feladata (gondolom hangerősítő) hogy a bemenetére kapcsolt megfelelő nagyságú feszültségszintet(lehet tisztán színusz- vagy hangfrekvenciás) "teljesítményszintre" illessze.
Tehát a bemeneten nem jellemző hogy te egy 20W-os erősitő kimenetéről hajtod-e meg - kizárólag a fesz. nagysága számít ebben az esetben.
Milyen az a 20 wattos bemenő jel?
Ha az erősítő bemenete vonal szintű, akkor 700 mV bemenő jel felel meg a 0 dB-nek. A bemenet impedianciája 10 kohm. A két értékből következik, hogy a teljesítmény 0,05 mW.
ok, értem
csak féltem h kiüti a 100W-os erősítő a 100W-os hangfalakat, ha nagy lesz a bemenő jel
"csak féltem h kiüti a 100W-os erősítő a 100W-os hangfalakat"
A félelelmed jogos is.
100W-os hangerősítő kimenetére legalább 150W-os hangdobozt(hangfalat) kötelező csatlakoztatni.
Ugyanis : zenei csúcsokban az erősítő kimenetén rövid ideig (impulzusként) jóval 100W feletti teljesítmény jelenik meg.
Ezek azok az impulzusok amik padlóra szokták tenni a hangsugárzót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!