Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mit lehet tenni, ha egy új...

Mit lehet tenni, ha egy új tablet fájdalmasan lassú?

Figyelt kérdés

Karácsonyra vettem a nejemnek egy Concorde Tab One androidos tabletet, de olyan lassú, hogy nem lehet használni.. A tab elfordításakor a kép se ugrik egyből vízszintesre-függőlegesre, a böngésző is 3 perc mire elindul, a menü is számtalanszor kifagy és a hang is akad. Még soha nem volt dolgom androiddal; mit javasoltok, mit tehetnék hogy használni is lehessen? Már leszedtem egy Advanced Task Killer nevű appot, de semmit nem ér.

Köszönöm szépen a segítő válaszokat!

2012. dec. 29. 19:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%

Ha böngésző 3 perc alatt indul, akkor ott nem jó a WiFi kapcsolat.

Tessék rendbetenni, vagy nem túlozni...

Ha mégis valós a panasz, akkor szerviz...

Nekem van 2 magos is, meg az ONE-hoz hasonló régebbi is, de nekem nincs vele problémám..

Annak többet kell tudnia.

2012. dec. 29. 20:02
 2/13 A kérdező kommentje:
A wifi tökéletesen működik, a laptopom is kifogástalanul fogja a jelet. Ez tehát kilőve. Nem értelek, a fent felsorolt problémáknak szerintem semmi köze közvetlenül a wifihez. Bár nem vártam sokat egy 24 ezer forintos, ráadásul magyar gyártmányú tabtól, de érdekelne mit értesz valós probléma alatt? Vagy ezek a hibák már nem tartoznak a nem megszokott problémákhoz?
2012. dec. 29. 22:39
 3/13 anonim ***** válasza:

Ha Te mindent jól csinálsz és 3 perc alatt indul a böngésző, akkor gar. javítás vagy csere.

Nekem gyengébb hardveren max. 6 másodperc.

A WiFi egy rádiós adó-vevő páros. Hogy a laptopodon jól megy, az a WiFis routert és a laptopodat minősíti.

De: tabon rossz lehet az antenna, akkor gond van adással-vétellel. (Adással inkább, nemcsak venni kell a router jeleit, hanem a tab adásának oda is kell jutnia!)

Ha jó a vevő, még nem biztos, hogy jó az adó is vagy fordítva.

Vevő+antenna ellenőrzéshez tedd fel a WiFi Analyzer programot, láthatod milyen jó a vevő.

Menj közvetlen a wifi antenna közelébe (max. 1m), legalább -40 -nek kell lennie.

Eből a pozícióból kezdeményezz WiFi kapcsolatot, böngészést.

Tedd fel a speedtest net programoz, indítsd. Megkapod mit tud immár a páros.

Mindezt wifi közelben és később távolabb is ismételd meg.

2012. dec. 29. 23:11
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
De ha 3 perc alatt áll fel a böngésző, ezzel ne fáraszd magad.....
2012. dec. 30. 09:42
 5/13 rfactor válasza:
Szintén ugyan ez a probléma de minden ,lassú , vagy inkább nem is működik semmi . Egy youtube videót fél óra mire meg lehet valahogy nézni .
2013. márc. 1. 21:08
 6/13 anonim ***** válasza:
Szervíz: telepíttesd vissza az android 4.0-át. szerintem ez a gond, a 4.1-nek kevés az 512 mb ram.
2013. jún. 12. 16:26
 7/13 anonim ***** válasza:
Nekem is 512 ram van a táblagépemben (iPad Mini) de villámgyors rajta minden.
2013. jún. 12. 16:38
 8/13 anonim ***** válasza:

Ne keverd ide az Ipad Minit, más kategória hardverben és szoftverben.

Az almások a kifejezetten arra írt, maximálisan optimalizált szoftvert kapnak, ami még gyengébb hardveren is jól teljesít.

És az ára, mert az is része a történetnek úgy 3 szorosa, nem illő hasonlítani.

2013. jún. 12. 20:35
 9/13 aHermann ***** válasza:

Én azt javaslom, hogy ha nincsen rajta semmilyen fontos dolog, akkor csinálj egy factory resetet. Ha ezután is ugyanolyan lassú lenne minden, akkor vidd vissza gariban, mert ott valami hardveres probléma lesz. PL. sérült memória modul.

Üdv.

2013. jún. 12. 21:30
 10/13 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyen táblám van. A vásárlás időpontjábol becsülve neked is a 4.1.1-es android van rajta. A probléma: Ennek az androidnak már 1 gb ram ajánlott, erre rájön, hogy szerintem nincs jól optimizálva. A böngésző több ramot használna, mint amennyi szabad. Megoldás: töröld le az advanced task killert, itt többet árt, mint használ. Kerüld a háttérben futó alkalmazásokat. Mindenből használd a gyárit (böngésző, zenelejátszó, stb.) A böngészőrőr annyit, hogy itt is gyárit használj, és állítsd a weblapok előtöltését (három pötty ott fenn, beállítások, sávszélessêg kezelêse) sohára, a plug- inkoat ( szintén a beállításokban, speciális) igêny szerintre. Ilyenkor a weblapon a plug-inos cuccok helyett egy nyilat látsz, ha szükséged van rá ilyenkor bökj rá, ilyenkor elindul. Ezeket betartva nálam szépen megy, most is arról írok. :-)
2013. aug. 25. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!