Nikon D3200-at vagy D5100-at válasszam?
Melyiket válasszam, bármelyiket is veszem 18-105mm es lencsével venném. Kb ugyan az az ára. Ez lenne az első DSLR gépem. A 3200nak szerintem feleslegesen nagy a megapixel száma, viszont tud 720p-ben 60fps-sel felvenni, egyszerű a használata, direkt kezdőknek. Az 5100 egy régebbi tipus, elvileg rosszabb a processzora, de jobb a tükre, és van kihajtható képernyője, és kicsit bonyolultabb beállításokat is lehet rajta végezni, de sajnos videót csak 30 fps-ben vesz fel.
Ti mit gondoltok?
az 5100 jobb fotózásra, a 3100 jobb videózásra a folyamatos autófókusz miatt. Ha kissebb gép kell akkor 3100, ha nem zavar hogy egy nagyobb nehezebb gép van a kezedben akkor az 5100 szerintem jobb választás.
Mérlegeld hogy fotózásra kell vagy videózásra, szerintem akárhogy döntesz nem fogsz csalódni, mindegyik nagyszerű gép.
Egyébként milyen áron vennéd?
Megerősítem az első választ! :-)
A processzoron nem fogsz észrevenni semmi különbséget. Az erősebb proci a nagyobb képméret miatt kell. (24Mp)
Jó választás, én is innen vásárolok rendszeresen. :-)
A kihajtható LCD nagy előny videózásnál, nekem bevállt. Viszont az 5100-es csak 25 fps-ben vesz fel, nincs 30 fps, megnéztem most. (NTSC-ben van csak 30 fps, de az kinek kell...)
Szerintem mindkét géppel jól jársz, te választasz!
Én azért vettem 5100-est, mert jobb a fogása, kicsit nagyobb a váza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!