Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért nem megy a kocsimba a...

Miért nem megy a kocsimba a rádió rendesen?

Figyelt kérdés

Ha leveszem a gyújtást és újra ráteszem akkor nem attól a zenétől folytatja amelyiket hallgattam, hanem a legelsőtől, illetve elfelejti a beállításokat. Miért?

Teszek fel 2 képet a bekötésről. Sony cdx gt 700d típusú készülék. [link]

2012. dec. 22. 21:57
 1/5 anonim ***** válasza:

A sárga és a piros kábelt meg kell cserélned.

Mivel, mikor kiveszed a kulcsot megszakítod az áramkört.

Az eredeti bekötésnél a piros kábel adja a 12v-os feszt. a rádióra, a sárga kábel pedig a rádió memóriájáért felelős.

(persze, ez is 12v-os)

Ha ez a kettő megcserélődik, akkor a te esetedben ezt eredményezi.

2012. dec. 22. 22:10
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha van rá lehetőséged, egy multimeter-rel tudod a leggyorsabban kimérned.

Legyen kihúzva a kocsikulcsod a gyújtáskapcsolódból, és úgy mérjél rá a vezetékekre.

Amelyiken a 12v-os feszültséget mérsz, az lesz a memóriáért felelős kábel.

Az első válaszoló is én voltam.

2012. dec. 22. 22:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Mindegy milyen magnód van.

A kocsi csatlakozóban az egyik vezetékben akkor is kell lenni 12V-nak ha nincs kulcs.

Ha megvan akkor szólj.

2012. dec. 22. 22:50
 4/5 A kérdező kommentje:
megnéztem a magnó leosztását. Ott ugy mutatja hogy felső sor: sárga, narancs és fekete vezeték. alsó sor meg:piros és kék. Na most akkor ami a kocsiból kijön vezeték azokat színre szint kötök. Igaz? Annyi különbséggel hogy a sárgára a pirosat a pirosra meg a sárgát?
2012. dec. 22. 23:00
 5/5 anonim ***** válasza:
igen, így van!
2012. dec. 22. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!