Miért jó az infra lézer? Miért használják olyan sok helyen? Nem is látni a fényét.
Olyat ami egy gyufát meggyújt 2 másodperc alatt? :O
Lézer! Nem led.
Azt tudom, hogy mobilokba van infra led és azzal lehet adatokat átvinni, de most lézerről beszélek.
Fókuszált fény, erős kimenő teljesítménnyel... Ezért nem értem.
Jó értelek. De akkor is. Úgy tudom, hogy lassú és sok energia is kell hozzá. Egyszerűbb egy rádió adó vevő.
Meg erre figyelni kell, hogy ne legyen semmi a fény útjában. Hol használnak ilyet? (Vagy csak tipp, hogy erre használják?)
Jó, de akkor is miért jó, hogy infra? :D
Mert "szerintem" nagyon veszélyes ha valaki véletlenül belenéz. A lézer nem játék.
Minél magasabb a fény hullámhossza,annál jobb a terjedése és kisebb a zavar is . Sokkal kisebb lézerenergiával sokkal nagyobb távolságot lehet áthidalni , könnyebb a nyalábot kollimálni és nem mellesleg sokkal könnyebb is előállítani az IR fényt,mint a látható tartományút (ha megfigyelsz egy DPSS lézert,ott is minden esetben IR pumpálással állítják elő az alacsonyabb hullámhosszú ,látható színű lézert) .
Egyébként a mindennapi életben használt IR lézereknek annyira kicsi a sugárenergiájuk és annyira magas az impulzusszámuk,hogy hiába 30-100W teljesítményűek ,károsodást véleten belenézéssel nem okoznak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!