MindigTV-t szeretném beállítani, de csak szobaantennával sikerül, néha akadozik a kép, akkor is bezavarja ha mászkálunk a házban, ezért szeretném kültéri antennára kötni, mi lehet a baj?
Hiába forgatom a kültéri antennát, nem talál csatornát.
Orion Lcd TV-m van, van benne dvb-t dekóder.
elvileg nem kell hozzá semmi, csak egy antenna.
Kültéri lepke antennám van, erősítővel.
A kültéri antenna új vagy régi?
Mert ha régi, akkor már oxidálódhatott rendesen, ez igaz a csavarkötésekre, levezetésre stb.
Az erősítő honnan kap tápfeszültséget?
Ha szobaantennával sikerült valamit venni, akkor a tetőről mindenképpen jónak kéne lennie még erősítő nélkül is valószínűleg.
Ha régi az antenna, akkor valószínűleg a kötéseknél már kontakthiba van, erre mondtam ellenőrizni és fel kéne újítani.
Ohmmérővel mérj rá a dugó közepére szélére, 5-10 Ohmnál többet nem szabad mérni.
És ekkor még csak a levezetést ellenőrizted.
Külső tápegységről kapja az erősítő a tápfeszültséget?
Vagy jön a TV-ből? Biztos jön onnan?
Erősít-e az erősítő, mert ha nem akkor csak rosszabb a helyzet, mintha nem is volna erősítő, gyengít!
nah megvan....
Az erősítőt kiiktattam, most szimplán csak az antenna rá van kötve a tv-re és tökéletes......
Köszönöm a segítséget.....
Köszi :D
Azt esetleg nem tudja valaki, hogy a felvett adást milyen lejátszóval tudom PC-n megnyitni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!