Ha egy autóerősítőre rákötök egy hangfalat és az erősítő közvetlen gépre van csatlakoztatva működőképes lenne-e a dolog?
Működőképesnek,működő képes!
Az már egy más kérdés hogy honnan szerzel neki tápot?!
(sokan csak azt nézik,hogy: 12V azt jóvan')
Az Amper számít sokat! (én egy kis 2x50W-os autóserősítőt próbáltam meghajtani 12V/8A táp segítségével... nem jött össze (bekapcsolt,szólt- de magasabb hangerőn betorzult/be recsegett és a végén majdnem lefüstölt a táp)!
Egy autós erőlködőnek legalább 40-50A kell 12V stabilan!
Az előző jól írta, tényleg számít az áramerősség. Az viszont nettó hülyeség, hogy egy autós erősítőnek 40-50A-kell. A teljesítménytől függ, mégis mekkora áramot fog felvenni.
U=R*I. Amít írt 2*50W-s erősítő például 8.3A-el beérte volna. Illik ráhagyni, ne járjon csúcson. egy 10A-s táp elég is lett volna neki.
Szóval meg lehet oldani, és még szólna is. A kérdés mekkora az erősítő amit akarsz használni, és milyen tápról gondoltad üzemeltetni?
Azt is megjegyezném, hogy az autós erősítők sem mind 12V-ről működnek. Persze az autóban azzal van táplálva, de magában az erősítőben egy tápegység magasabb tápfeszültséget állít elő. Barátom az autós erősítőjét otthon így használja. 200wattos, így a 12v 17A-s táp helyett egy 40V 6A-s táppal üzemelteti. Persze ezt már csak hozzáértő tudja megcsinálni.
Én úgy vagyok vele, hogy otthon legyen normális erősítő. Az legalább még szép is, és ugyanaz a minőség még olcsóbban is kijön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!