DSLR vs MILC? Ti melyiket vennétek most meg?
Alapvetően igazad van, tényleg a tudás a legfontosabb, de egy jó géppel sokkal könnyebb jó képeket csinálni. Inkább és legyek a korlátozó tényező, mint a felszerelésem :)
Már nagyon rég óta csak DSLR-el fotózok, és pár éve kaptam egy munkát, ahol viszont csak kompakttal lehetett dolgozni. Nagyon furcsa volt a normális AF hiánya, a nagy expokésleltetés, meg a rosszabb képminőség, de végül megoldottam. De ott éreztem, mennyivel többet tudnak a legbénább tükrös vázak is, mint a bridge gépek. Mondjuk az optika is sokat számít.
családi fotózás, táj, sport fotózás, állat fotózásra
azaz majdnem minden :).....nahhh ha ezeket akarod akkor jó mélyen nyúlj a zsebedbe!!!
Ha még nem volt ilyen géped és komolyan gondolod a fotózást sztem Canon-al jobban jársz. Igaz drágább a vas viszont objektívek területén olcsóbb és választékosabb. A Nikon is perfekt, de ott tudnod kell mit csinálsz, főleg ha objektív parkot akarsz összehozni (ugye objektívet sűrűbben cserél az ember mint vázat).
DSLR vs MILC kezdőként megint tökmindegy a végeredmény mindkettőnél ugyan az. Ami fontos az inkább az hogy FullFrame vagy APS-C. APS-C-t ajánlom mert sokkal olcsóbb rá az obi és nem roszabb a minőség (félprofi szinten, de zsír, hogy a FF obi is felmaszkírozható rá kevéske komprumisszummal). A külömbség csak a keresőben van. Nekem milc jött be mert ott a kevés fénynél is van viszonyítási pontom és nem kell próbaképeket csinálgatni. Persze ott fontos hogy milyen minőségű az EVF.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!